Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KARMID PILDID Matkaja kukkus kaamerale poseerides 30-meetriselt kaljult alla ja sai raskelt viga

Copy
Gil Tighe
Gil Tighe Foto: SWNS/ScanPix

Sünnipäeva puhul kaljudele matkama läinud Gil ei osanud arvatagi, et see pidupäev talle nii karmilt meelde jääb. Ta tänab õnne, et üldse ellu jäi.

Oregonist pärit Gil Tighe läks oma sünnipäeva tähistamiseks mereäärsetele kaljudele turnima. Mõnus ajaviide vabas õhus võttis aga väga tõsise pöörde, kui otsustati kaaslasega kaljuserval pilti teha.

25-aastane matkaja jagas meediaga kaadreid, mis tehti vaid hetk enne kukkumist. Neil on ta koos matkakaaslase June Nuncioga. Seejärel libastus aga Gili jalg ja ta lendas kaljult maapinnale, mis oli tervelt 30 meetrit allpool.

Kaljuserval tehti ka sõbraga koos pilti.
Kaljuserval tehti ka sõbraga koos pilti. Foto: SWNS/ScanPix

«Ärkasin maas kividel, verega kaetud,» meenutas Gil karmi üleelamist. «Mu keha oli üleni valus. Nägin selgelt, et mu parem käsi oli moondunud ja tundus, et mu parem silm on puruks ja huul täitsa puudu.» Kohe kutsuti kohale ka päästjad.

Arstide sõnul oli Gilil käeluumurd ja palju mõrasid ninaluus, ribides ning õla- ja puusaluudes. Peab aga olema õnnelik, et ta nii kõrgelt kukkumise tagajärjel üldse ellu jäi. 

«See on kindlasti kõige karmim kogemus, kus ma tõesti uskusin, et ilmselt suren,» tunnistas Gil. Tõenäoliselt paraneb Gil täielikult, aga kindlasti jääb sünnipäeval uue matkaraja avastamine talle eluks ajaks meelde. Vaadakem jala ette!

Gil sai raskelt viga.
Gil sai raskelt viga. Foto: SWNS/ScanPix
Gili maandumiskoht kaugel allpool, kus teda tohterdatakse.
Gili maandumiskoht kaugel allpool, kus teda tohterdatakse. Foto: SWNS/ScanPix

Märksõnad

Tagasi üles