KASULIK Ekspert õpetab: kui ründaja haarab selja tagant, siis unusta võtmetrikk ja toimi nii

Elu24
Copy
Pilt on illustratiivse tähendusega.
Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: Shutterstock

Ei ole õnneks kuigi suur tõenäosus, et keegi sulle tänaval selja tagant järsku kallale tuleb, kuid välistada seda paraku ei saa. Enesekaitse ekspert õpetab, kuidas tuleks sellises olukorras tegutseda.

Enesekaitse ekspert ja personaaltreener James Griffiths õpetab liigutust, mis takistab selja tagant ründajal oma kavatsusi ellu viia. Mehe sõnul on kõige tõhusam viis põgenema pääsemiseks see, kui rünnatav kükitab ja surub puusad vägivallatsejasse. «Laskuge madalasse kükki ning seejärel leidke võimalus oma ründajat enne põgenemist näiteks küünarnukiga lüüa,» juhendab ta.

Griffiths sõnul ei tohiks naised mingil juhul kasutada tuntud «võtmetrikki», mis tähendab, et ründaja jalga torgitakse rusikasse võetud võtmega. «Ründaja torkimine nüri võtmega on nagu rongi tulistamine õhupüssiga. Eriti kui adrenaliin on laes,» selgitas James Daily Mailile ja lisas: «Selja tagant haaranud ründaja tõstab inimese kiirelt üles ja viskab vastu maad. Võtmekimbuga torkimine seda ei takista.»

Kükitamine on palju tõhusam viis, kuidas vältida, et ründaja ei saaks sind maha visata, sest see lükkab ka tema puusad taha ja võtab temalt kontrolli.

Mida enesekaitse ekspert täpsemalt silmas peab, näed sellest videost:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles