Janika Sillamaa: Eurovisioon andis ja võttis palju

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Sillamaa
Janika Sillamaa Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Äsja iseseisvunud vaeses Eestis prahvatas 1993. aastal sädelev uudispomm: me osaleme Eurovisiooni lauluvõistlusel, mida seni olime vaid Soome televisioonist jälginud - Eestit esindas Sloveenia pealinnas Ljubljanas 17-aastane lauljatar Janika Sillmaa, kes esitas Andres Valkoneni loo «Muretut meelt ja südametuld».

Loomulikult sai esimene Eurovisiooni laulja paugupealt kuulsaks - nooruke Janika Sillamaa oli enne seda suhteliselt tundmatu, lauljakontol vaid hiilgav osatäitmine pool aastat varem linnahallis etendunud rokkooperis «Jesus Christ Superstar», kirjutab Õhtuleht.

«Ma tahtsin küll kuulsaks saada, aga see polnud seotud mitte pildil püsimisega kusagil lehes või telekas, vaid eeskätt ikka musitseerimisega,» meenutab Janika Sillamaa.

«Eurovisioon andis ja võttis - andis nime ja palju kontserte, aga kleepis ka seljale palju silte. Võttis võimaluse kujuneda normaaltempos. Muusikateater ja rokkmuusika kui žanr olid mulle juba siis palju omasemad,» räägib lauljatar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles