Endine vormeliboss: Black Lives Matteri kummardamist poleks minu ajal kunagi toimunud!

Elu24
Copy
Endine vormeliboss Bernie Ecclestone (vasakul) poleks Lewis Hamiltonil kunagi lubanud võistlustel poliitiliste sõnumitega T-särke kanda.
Endine vormeliboss Bernie Ecclestone (vasakul) poleks Lewis Hamiltonil kunagi lubanud võistlustel poliitiliste sõnumitega T-särke kanda. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/Scanpix

Bernie Ecclestone juhtis aastaid kõvakäeliselt vormel 1 tegemisi, kuni müüs oma autospordiäri USA ettevõttele Liberty Media. Nüüd on Ecclestone 90-aastane vabahärra, keda hoiab tragi ja erksana kaheksakuune pisipoeg Ace.

Hetk enne võistluse algust vormeli Briti GP võistlusel 2020. aastal.
Hetk enne võistluse algust vormeli Briti GP võistlusel 2020. aastal. Foto: HOCH ZWEI/Pool/Frank Augstein/HOCH ZWEI/Pool/AP/Scanpix

Ecclestone andis väljaandele The Telegraph intervjuu, kus pajatas oma eraelust ning väljendas selgelt oma seisukohta tänapäevase vormel 1 kohta. 

Eelmisel hooajal näitasid mõned vormelisõitjad eesotsas Lewis Hamiltoniga oma toetust Black Lives Matteri liikumisele, langedes enne võistluse algust ühele põlvele.

Ecclestone suhtub sellisesse käitumisse väga kriitiliselt ja on kindel, et F1s pole mingit rassismi.

«Tallid palkaksid mustanahalisi sõitjaid, kui nende tase vähegi selleni küüniks. Sama käib naissõitjate kohta,» sõnas Ecclestone.

Inglase arvates on sattunud kuninglik autospordi ala poliitiliste arvamuste pööristuulde.

«Kui mina oleksin veel vormel 1 sarja juht, siis ei oleks olnud mitte ühelgi sõitjal pjedestaalil mingit T-särki seljas,» ütles Ecclestone. Ta vihjas võistlejate särkidele, millelt võis lugeda rassisimivastaseid sõnumeid. Mullu suvel ütles vanahärra, et mustanahalised on sageli rassistlikumad kui valged inimesed, vahendab CNN.

«Minu ajal poleks põlvitamist toimunud. See on sada protsenti kindel,» ütles Ecclestone ja lisas, et teda jätavad sellised žestid täiesti külmaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles