Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

IMELINE PARANEMINE Poisile prognoositi surnult sündimist, aga nüüd tähistab ta oma üheksandat sünnipäeva

Copy
Noah Wall
Noah Wall Foto: Michelle Wall / SWNS/Scanpix

Noah Walli ajust töötas sünnihetkel vaid kaks protsenti. Seetõttu arvasid arstid, et poiss elab ülejäänud elu vegetatiivses seisundis. Oma üheksandaks sünnipäevaks on ta aga märgatavalt paranenud.

Michelle Wall (49) ja Rob Wall (55) said üheksa aastat tagasi pisipoja, kirjutab Dailymail. Juba raseduse ajal selgus, et poiss on puudega. Arstid soovitasid vanematele aborti, kuid nad keeldusid. Neid hoiatati, et poiss ei jää ellu, mistõttu ostsid vanemad veel sündimata lapsele kirstugi ära.

Ema Michelle koos väikese Noah'iga.
Ema Michelle koos väikese Noah'iga. Foto: Michelle Wall / SWNS/Scanpix

Vanemate ja arstide suureks üllatuseks sündis Noah hingates ja nuttes. Vaid paar protsenti väikelapse ajust oli terve ja töötas normaalselt. Poisil tekkis ka vesipea, mistõttu oli ellujäämise võimalus väga väike. 

Noah veidi peale sündi.
Noah veidi peale sündi. Foto: Michelle Wall / SWNS/Scanpix

Kui Noah sai kolmeaastaseks, tegid arstid tema peast röntgenpildi. Hämmastaval kombel selgus, et poisi aju oli hakanud peaaegu täielikult tööle.

«Mitte keegi ei osanud oodata, et see võiks juhtuda. Me oleme elanud kolm aastat, teadmata, kaua ta veel elab. Niisiis on täiesti uskumatu kuulda, et tema aju on peaaegu normaalne,» ütles proua Wall. 

Vapper Noah haiglas.
Vapper Noah haiglas. Foto: Michelle Wall / SWNS/Scanpix

Noah'i vanemad rääkisid, et keegi ei tea, mis oli poisi imelise tervenemise taga. 6. märtsil tähistas väikemees oma üheksandat sünnipäeva. 

Ema Michelle ja Noah
Ema Michelle ja Noah Foto: Michelle Wall / SWNS/Scanpix
Tagasi üles