Kaia Kanepi alistas ameeriklanna ning jõudis Miami Openil teise ringi

Elu24
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Jason Heidrich/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eesti tennisemängija Kaia Kanepi kohtus teisipäeval Miami Openi WTA 1000 turniiri avaringis ameeriklanna Lauren Davisega. Mäng venis pikemaks, kui võis eeldada ja kuigi skooriliselt ehk mitte, siis väljakul oli 35-aastase eestlanna paremus veenev 6:3, 7:5.

Esimene geim kulges kummaliselt, Kanepi ehmatas vastast tugeva tõrjega ning jõudis 2:0 eduseisu punktigi kaotamata. Kuigi eestlanna läks ette 4:0, muutus mäng seerjärel tasavägisemaks. Davis kasutas hoolsamalt oma relva - tagakäekrossi - ning 35-aastane Kanepi kaotas kaks oma servigeimi, aga suutis murda vastase oma ning seti 6:3 võita.

Teise seti esimesel poolel tundus Kanepi olevat väljakul liiga enesekindel, võitlust jäi vähemaks, platsil näis valitsevat mõtteviis: see mäng tuleb niikuinii. 

Seisul 3:4 ja 0:40 Davise servil näitaks eestlanna aga tõelist närvi ning meisterlikkust ning põmmutas äralööke igast asendist ning sett kiiresse lõppmängu ei läinud - 7:5. 

Kanepi tegi 28 äralööki ning patustas 11 lihtveaga, Davisel olid vastavad arvud 17 ja 14. Kuigi ameeriklanna on oma 157-sentimeetrise kasvuga kindlasti üks esisaja lühemaid mängijaid, on tal kiire  ja nõelav löögikäsi, vahendas Tennisnet. Eestlanna esimene serv õnnestus vaid 49 protsendiliselt, seega üldiselt tugeva pallinguga Kanepil veel varu on. 

Auhinnarahade summad on tohutult vähenenud

Võit Davise üle kindlustas eestlannale tšeki vähemalt 13 500 eurole. Kolmandasse ringi jõudmine tähendab Miami turniiril tänavu 22 000 euro suurust auhinnaraha. Turniirivõitja 250 000 eurot. Koroonaaeg on auhinnafondi tohutult vähendanud, veel mullu sai Miamis näiteks teise ringi jõudmise eest 26 000 eurot ja turniirivõitja pani taskusse 1 215 000 eurot. 

Kanepi kohtub teises ringis Kasahstani mängija Jelena Rõbakinaga ning Eesti esireket Anett Kontaveit rumeenlanna Sorana Cirsteaga. Kaks nädalat tagasi Dubais alistas Kontaveit Cirstea 6:4, 7:5. Eesti tennisepiigad peavad oma mängud neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles