Üha enam mehi laseb kõhult rasvaimu teha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üha enam mehi laseb kõhult rasvaimu teha
Üha enam mehi laseb kõhult rasvaimu teha Foto: SCANPIX

Briti ilukirurgide sõnul on kasvanud nende meeste arv, kes kõhule rasvaimu teha lasevad.

British Association of Aesthetic Plastic Surgeons (BAAPS) andmetel lasi möödunud aastal iluoperatsiooni teha 43 000 inimest, kelle seas oli ka palju mehi, edastab The Telegraph.

Ilukirurgide kinnitusel on meeste iluoperatsioonide arv kasvanud kuus protsenti.

Eriti on kasvanud aga abdominoplastia ehk kõhurasva vähendamise operatsioonide arv.
Möödunud aastal tehti selliseid operatsioone 15 protsendi võrra enam.

Esimest korda avaldati statistika keharasva teise paika süstimiste kohta. Selle puhul võetakse rasva näiteks kõhult ja süstitakse näkku, et kortse silendada.

Möödunud aastal tehti naistele 38 771 ilukirurgilist protseduuri. Kasv oli ülemöödunud aastaga võrreldes 5,8 protsenti.

Samuti näitas kasvamise märke meeste rinnavähendusoperatsioonid günekomastia all kannatavatele meestele.

«Patsientide seas on kõige populaarsemad nähtavatest paikade iluoperatsioonid – nina, silmalaud,nägu ja kael. Kuid tõusuteel on ka nende kehaosade ideaalsemaks muutmine, mis jäävad riiete alla. Sellised operatsioonid tõstavad enesetunnet ja muudavad enesekindlamaks,» selgitas Briti ilukirurgide ühenduse juht Fazel Fatah.

Ta lisas, et paljud lasevad teha maovähendamise operatsiooni, pärast mida on vaja ka liigse rasva ja naha eemaldamise operatsiooni.

«Kui kaalukaotuse järel on tekkinud lotendav nahk, siis on see ebaesteetiline ning võib probleeme tekitada. Selle tõttu on paljudel vaja keha esteetilisemaks muutvaid operatsioone,» selgitas Fatah.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles