Maria Šarapova paljastas, mida ta tegi oma esimese auhinnarahaga

Elu24
Copy
Aasta 2004. 17-aastane Maria Šarapova juubeldamas Wimbledoni tenniseturniiri võidu üle.
Aasta 2004. 17-aastane Maria Šarapova juubeldamas Wimbledoni tenniseturniiri võidu üle. Foto: ACTION IMAGES/Action Images via Reuters/Scanpix

Venemaa endine tennisetäht Maria Šarapova teenis karjääri jooksul auhinnarahadena pisut üle 38 miljoni dollari.

Rahaedetabelis püsib venelanna naiste seas kindlalt kolmandal kohal, tagapool õdedest Williamsitest. Serena on teeninud 93 ja Venus 41 miljonit dollarit, kuid ameeriklannad pole veel reketit nurka visanud.

Šarapova võitis karjääri kestel viis suure slämmi turniiri, võidutses ühe korra ka WTA-aastalõputurniiril ning sai 2012. aasta Londoni olümpiamängudel kaela hõbemedali.

Venelannast tennisestaar teatas professionaalse spordikarjääri lõpust jaanuaris pärast kaotust horvaadile Donna Vekićile Austraalia lahtiste avaringis.

Tänaseks on venelanna ennast tõestanud vägagi eduka ettevõtjana, eelkõige aastaid kasumlikult tegutsenud maiustuste tootemargi Sugarpova omanikuna.

Maria Šarapova New Yorgis Sugarpova tootmergi esitlusel. 
Maria Šarapova New Yorgis Sugarpova tootmergi esitlusel. Foto: Dennis Van Tine/Starmax/EMPICS Entertainment/Scanpix

Šarapova armastab kunsti ja juveele

Hiljuti jagas endine tennisetšempion Instagrami lugudes Vogue'i ajakirja artiklit kuulsast juveelidisainerist Elsa Perettist, kes läks möödunud nädalal manalateele. Ta kirjutas sinna juurde järgmist: «Oma esimese turniiridelt saadud auhinnatšeki eest, mille ma sularahaks vahetasin, ostsin ma Elsa Peretti juveele.» Šarapova lisas tekstile kurva näo ning murtud südame emotikonid.

Šarapovat on alati huvitanud kõrgmood ja äri, kuid viimasel ajal on ta rõhutanud ka oma kasvavat kirge kunsti ning arhitektuuri vastu, vahendas Tennisnet.

Hiljuti EssentiallySportsile antud usutluses sõnas 33-aastane venelanna, et ta on rohkelt pildistanud arhitektide duo Frank-Perry ehitisi, mis asetsevad tavaliselt vanamoodsate objektidega lähestikku. «Neis on midagi täiesti erilist,» õhkas Šarapova.

Siberis Njagani linnas sündinud Šarapova võitis oma viimase suure slämmi 2014. aastal, kui alistas Pariisi liivaväljakutel Roland Garrosi poolfinaalis kanadalanna Eugenie Bouchardi ning finaalis rumeenlanna Simona Halepi 6:4, 6:7, 6:4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles