IMELINE HEATEGU ⟩ Jalkatiimi poolt päästetud tartlane: üks neist leidis aega isegi väikelapse lohutamiseks

Elu24
Copy

Tartlane Silver Tammsaar saatis toimetusele video, millega soovib tänada Ravens Futsal Ares Security jalkatiimi - nendeta oleks mees ja tema pereliikmed pidanud maantee ääres autos ööbima.

Kõik sai alguse pühapäeval, kui Tammsaar oli otsustanud venna ja õega Aravetel elavale isale külla minna. Nendega olid kaasas veel kaks väikest last. Pühapäeva õhtul kella 21 paiku hakkas seltskond tagasi Tartusse sõitma, kuid Tammsaare õel hakkas autos iiveldama. «See oli Mäeküla kandis ja kuna tiheda liiklusega maanteel on väga raske äkki seisma jääda, siis otsustasime kõrvalteele keerata. Seal oli suur tühermaa, üks tööstushoone ja mitte ühtegi hingelist,» räägib mees. 

Tartlase sõnul jäi auto pehmel pinnasel abitult esiratastega kinni ja pärast mõningast proovimist saadi aru, et omal jõul ei suuda nad sealt kuskile liikuda. «Proovisime absoluutselt kõike, panime isegi kuuseoksad rataste alla, kuid ka sellest polnud grammigi kasu,» selgitab Tammsaar. «Kell hakkas vaikselt juba 22 saama, lapsed hakkasid närviliseks muutuma ja pidime midagi ette võtma!»

Seltskond helistas ka päästeametisse. «Nende vastus oli, et see pole nende rida ja me peaksime proovima puksiiri kutsuda.»

Viimaks tuli mehele idee maantee ääres SOS-tuld vilgutada. «Juhuslikult peatuski buss Tartu jalgpallikoondisega. Nad jooksid kohe kambakesi bussist välja, küsisid, mis mureks ja hakkasid kohe tegutema. Kaks minutit hiljem oli auto mudast väljas,» sõnab Tammsaar. 

«Kõigil oli nii positiivne suhtumine! Üks tiimi liige otsustas õnneks ka nelja-aastast vennalast lohutada. Mida ta lapsele ütles, ei tea, aga lapsel oli selle üle väga hea meel,» meenutab mees. 

«Tahan antud tiimile öelda, et iga heategu saab vääriliselt tasutud ning ma ei unusta neid iialgi. Kannan abilisi oma südames kaasas, sest nendeta oleksime me reaalselt hommikuni seal passinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles