VIDEO Lõuna-Rootsis toimus võimas plahvatus, kümnete majade aknad purunesid

Inna-Katrin Hein
Copy
Lõuna-Rootsis Hoganäsis toimus võimas plahvatus, milles sai mitu kortermaja kannatada
Lõuna-Rootsis Hoganäsis toimus võimas plahvatus, milles sai mitu kortermaja kannatada Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Rootsi lõunaosas Skånes Höganäsis leidis möödunud öösel aset võimas plahvatus, mille tagajärjel purunesid 40 korrusmajal 60 akna ja rõdu klaasid.

Rootsi lõuna politseipiirkonna politsei sai pressiesindaja Magnus Léfevre sõnul plahvatusest teada kell 1.30 kohaliku aja järgi, kirjutab aftonbladet.se.

Plahvatuses kaotas üks kortermaja välisukse, mis lendas pilbasteks.

Politsei teatel siiski keegi inimestest raskelt kannatada ei saanud ega hukkunud. Osa plahvatuspiirkonna elanikke evakueeriti ja paigutati ajutiselt kohalikku kooli.

76-aastane elanik Peter Dessezar sõnas meediale, et ta ärkas võimsa paugu peale ja kukkus voodist põrandale. 

Politsei teatas täna hommikul, et oht on möödas ja arvatavalt saavad öösel evakueeritud inimesed oma kodudesse tagasi minna.

Politsei teatel tekitas plahvatus suure majandusliku kahju, kuna kinnisvara sai kahjustada.

«Umbes 40 inimest olid nõus oma elukohast evakueeruma ja nad juhatati kooli. Need, kes jäid koju, pidid uksed sulgema ja edasisi juhendeid ootama. Teame, et plahvatus toimus väljas ja mitte mõnes majas sees. Seega ei peaks majades ohtlik olema,» teatas päästeameti esindaja Ronnie Lundgren.

Õnnetusala on ohulindiga ümbritsetud, kohal on nii pommirühm kui kriminalistid, kes sündmuspaika uurivad. Politseil on kaasas lõhnakoerad ning küsitleb piirkonnas elavaid inimesi.

Veel ei ole kedagi plahvatuse tekitamises kahtlustatavana kinni peetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles