Pärnu Linnaorkestri aasta algab kodulinnas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Linnaorkester.
Pärnu Linnaorkester. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Mullu koguni 42 kontserti andnud Pärnu Linnaorkester alustab tänavust hooaega neljapäeval, 29. jaanuaril kell 19 koos dirigent Olari Eltsi ja viiuldaja Anna-Liisa Bezrodnyga Pärnu Kontserdimajas kontserdiga "Kevad jaanuaris".

Pärnu Filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni teatel on külmal ajal soojust ja unistusi õhkava pealkirjaga kontserdi kavas Robert Schumanni „Sümfoonia nr 1 B-duur", tuntud kui „Kevadsümfoonia".

"Antud loost pärineb ka kontserdi omapärane pealkiri - helilooja olevat selle tehniliselt äärmiselt nõudliku, samas tõeliselt kauni ja huvitava meistriteose kirja pannud just talvel, jaanuarikuus," märkis Jantson. "Kevadiselt värskelt kõlab ka Ameerika ühe populaarseima helilooja Aaron Coplandi balletist pärinev süit "Kevad Apalatšides"."

Lisaks kuuleb kontserdi teise külalisesineja, rahvusvaheliselt tunnustatud eestlannast viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny esituses Sergei Prokofjevi „Viiulikontserti nr 2 g-moll".

Jantson lisas, et Pärnu Linnaorkester asub kontserdimaja lavalaudadele viimaste aegade suurima koosseisuga, milles on 54 orkestranti.

Dirigent Olari Elts on tuntud üliaktiivse ja võimekana, kes haarab oma energilisusega, olles samas äärmiselt range ja nõudlik iga detaili ja dünaamikamärgi suhtes, pannes orkestrandi pühenduma muusikasse maksimaalse tähelepanelikkusega.

Viimati seisis Elts linnaorkestri ees Pärnu Rahvusvahelise Koorifestivali avakontserdil 2004. aastal.

Anna-Liisa Bezrodny on lõpetanud viiuli erialal Sibeliuse Akadeemia, 2004. aastal sai ta magistrikraadi Guildhalli Muusika- ja Teatrikoolist Londonis. Ta on osalenud ka paljudel rahvusvahelistel festivalidel ja meistrikursustel ning olnud edukas konkurssidel.

Bezrodny on Jantsoni teada soleerinud mitmete maailmakuulsate orkestrite ees nagu Moskva Sümfooniaorkester, Liepaja Sümfooniaorkester, ERSO, Jena Filharmoonia, jmt.

Kontsert "Kevad jaanuaris"
29. jaanuaril kell 19 Pärnu Kontserdimajas
Piletid maksavad 80 krooni ja 60 krooni

Pärnu Linnaorkester
Dirigent Olari Elts
Solist Anna-Liisa Bezrodny (viiul)

Kavas:
Robert Schumann Sümfoonia nr 1 B-duur ("Kevadsümfoonia")
Sergei Prokofjev Viiulikontsert nr 2 g-moll
Aaron Copland Süit balletist „Kevad Apalatšides"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles