Sharon Stone paljastab, kuidas tema kõige kõmulisem filmistseen tegelikult sündis

Sharon Stone 1992. aasta filmis «Ürgne instinkt». Foto: Ralph Nelson/AP/Scanpix
Getter Trumsi
, Reporter
Copy

USA näitleja ja kunagine Hollywoodi seksisümbol Sharon Stone (63) annab peagi välja memuaari «The Beauty of Living Twice». Selles kirjeldab ta lähemalt, kuidas valmis kõmuline stseen 1992. aasta erootilises põnevikus «Ürgne instinkt». Lisaks paljastab Stone, milliseid ebasobilikke soovitusi ta produtsentidelt sai.

Sharon Stone'i Hollywoodi karjäär sai alguse juba 80ndatel ning peagi avaldab ta oma esimese autobiograafia. Enne raamatu ilmumist avalikustati aga mõned väljavõtted meediaväljaandes Vanity Fair.

Nende põhjal selgub, et Stone ei hoia oma raamatus tagasi ja kirjutab julgelt Hollywoodi räpasest küljest. 

Näiteks väidab Stone, et filmi «Ürgne instinkt» kõmuline stseen ei valminud üldse nii, nagu talle oli lubatud. Kuigi selle rolliga kandideeris Stone esimest korda Kuldgloobusele, ei olnud tal esialgu aimugi, et ta kaamerate ees kõik paljastab.

Juttu on stseenist, kus Stone'i tegelaskuju Catherine Tramelli üle kuulatakse. Selle ajal muudab ta oma isteasendit nõnda, et näitab kõigile intiimpiirkonda. Väidetavalt oli filmi režissöör näitlejannale kinnitanud, et kõik jääb filmis näha. Stone aga ütles, et sai sellest teada alles filmi eelvaatamisel, kus olid vaid näitlejanna, advokaadid ning teised tähtsad isikud.

«Nii nägingi oma vagiina-stseeni esimest korda, kaua aega pärast seda, kui mulle öeldi: «Me ei näe midagi – sa pead lihtsalt aluspesu ära võtma, sest valge peegeldab valgust, seega teame, et sul on püksikud jalas»,» kirjutas Stone raamatus.

Sharon Stone koos «Ürgse instinkti» meesstaari Michael Douglasega. 
Sharon Stone koos «Ürgse instinkti» meesstaari Michael Douglasega. Foto: Rights Managed/CANAL+ / CAROLCO PICTURES / TRIS/Scanpix

Näitlejanna jätkas: «Jah, sellele on olnud mitu eri vaatepunkti, kuid kuna see on minu vagiina, mis on selle kõige keskmes, las ma ütlen: teised vaatenurgad on jamad.»

Küllap viitab Stone sellele, et nii tema kui ka filmi režissöör Paul Verhoeven on kõmulisest stseenist aastate jooksul rääkinud ja mõlema versioonid juhtunust on erinevad. 

Verhoeveni sõnul teadis Stone väga hästi, mis seda stseeni filmides juhtus ja et tema intiimpiirkond on kaameras näha. «Iga näitlejanna teab, mida ta näeb, kui tal on palutud püksikud ära võtta ja kaamera on sinna suunatud,» ütles Verhoeven aastaid tagasi, vahendab insidehook.com.  

Filmi stsenarist Joe Eszterhas seda paljastust stseeni ei kirjutanud. Ta avaldas 2005. aastal enda memuaaris, et selle lisas režissöör ise: «Verhoeven otsustas, et see stseen oleks lõbusam, kui Sharonil ei oleks aluspesu jalas.»

Režissööri sõnul hakkas Stone põiklema alles siis, kui tema esindajad stseeni nägid ja seda ebasobilikuks pidasid. Eelkõige kartsid Stone'i esindajad, et see pole tema karjäärile hea. Seejärel nõudis näitlejanna stseeni eemaldamist, millest Verhoeven keeldus.

Stone jääb aga enda versioonile truuks ja väidab oma raamatus, et ta otsustas ise veidi pärast stseeni nägemist ümber. «Andsin Paulile kõrvakiilu, läksin autosse ja helistasin oma advokaadile Marty Singerile. Marty ütles, et nad ei saa seda filmi niiviisi avaldada, ta ütles [...], et seda sorti kaadri filmimine ei olnud seaduslik,» kirjutab Stone ja täpsustab, et oli esialgu seda kuuldes õnnelik. Siis hakkas ta aga järele mõtlema ja tõdes, et Verhoeven oli ainus, kes temasse uskus. Niisiis otsustas ta ümber ja oli nõus, et stseen jääb filmi alles.

Raamatus kirjutab aastakümneid Hollywoodis töötanud Stone ka sellest, kuidas produtsendid palusid tal kaasnäitlejatega voodisse hüpata.

«Meesprodutsendid seletasid mulle, et parema keemia nimel ekraanil peaksin kaasnäitlejatega magama. Ta rääkis mulle, et omal ajal magas ta Ava Gardneriga ja see oli erakordne!» meenutab Stone ja põrutab: «Teie nõudsite seda meesnäitlejat, kes ei saanud proovi ajal ühtegi stseeni tehtud. Nüüd arvate, et kui ma temaga magan, siis saab temast hea näitleja? Mitte keegi ei ole voodis nii hea.»

Stone ütles neile muidugi ära: «Minu töö oli näidelda ja nii ma ütlesingi. See muidugi ei olnud populaarne vastus. Mind peeti keeruliseks.» Näitlejanna sõnul oli tal sarnaseid kogemusi Hollywoodi produtsentidega veel: «Minu on töös on ammu oodatud ka seksi, mitte ainult seksuaalsust ekraanil.»

Kuigi näitlejanna arvates on Hollywoodis olukord aastatega paranenud, nõuab ta seksuaalkuritegude kohta nõuetekohast menetlust. «Kõik need naised ja mehed, keda on ahistatud, vägistatud, [...] väärivad oma päeva kohtus.»

Stone'i memuaar ilmub 30. märtsil ja näitlejanna on pühendanud selle oma emale.

KURIKUULUS STSEEN

1992. aasta erootilise põneviku «Ürgne instinkt» kõmulist stseeni peetakse filmiajaloos hetkeks, mida on kõige enam pausi peale pandud, vahendab mentalfloss.com

2014. aastal Youtube'i pandud filmistseeni on aastate jooksul vaadatud ligi 4,5 miljonit korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles