Mida tegi valitsuspartei poliitik koroonavastaste autoprotestil?

Elu24
Copy
Meeleavaldus "Sõidame Eestimaa vabaks".
Meeleavaldus "Sõidame Eestimaa vabaks". Foto: Eero Vabamägi / Postimees

«Tänase koroonapiirangute vastase meeleavalduse üks eestvedajaid (või siis vähemalt üks aktiivsemaid osalejaid) on Keskerakonda kuuluv munitsipaalpoliitik Tanel Gabtšenko,» kirjutas Riigikogu liige Raimond Kaljulaid kriitilises postituses. 

Kaljulaid kritiseerib Keskerakonna poliitikud, sotsiaalminister Tanel Kiiki ja siseminister Kristian Jaanit, kes mõlemad on avaldanud hukkamõistvaid kommentaare seoses koroonapiirangute vastaste meeleavaldustega.

«Samal ajal näib meedias avaldatud piltidelt ja videodelt, et meeleavalduse üks eestvedajaid (või siis vähemalt üks aktiivsemaid osalejaid) on Keskerakonda kuuluv munitsipaalpoliitik Tanel Gabtšenko. Võib-olla siis räägiks esmalt oma inimestega?»

«Praegu on erakordselt oluline teha koostöös kõik, et saada viiruse levik alla ja vaktsineerida, vaktsineerida, vaktsineerida,» ütleb Kaljulaid. «Koroonaeitajate sõnumite levikule kaasa aitamine neile valitsuse liikmete poolt tähelepanu pöörates minu arvates ei aita küll kuidagi kaasa probleemi lahendamisele, aga võib-olla ma muidugi eksin.» Lisaks kutsub Sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv Kaljulaid üles Kiike ja Jaanit tegema oma erakonnakaaslastele selgeks, et meil on päriselt kriis.

Keskerakonna poliitikud, sotsiaalminister Tanel Kiik ja siseminister Kristian Jaani on avaldanud kriitilisi kommentaare...

Posted by Raimond Kaljulaid on Laupäev, 20. märts 2021

Kaljulaidi kommentaarides on võtnud sõna ka Tanel Gabtšenko isiklikult. «Tänan sind Raimond Kaljulaid. Tore, et mind on märgatud. Jah me oleme tõesti igasuguse kriisis, kuid meie ei ole seda kriisi ise tekitanud,» kommenteerib Gabtšenko, kelle profiilipilti ehib sõnum «Stop fake pandemic» (peatage valepandeemia).

Mehe väljaütlemist kritiseerib tema erakonnakaaslane ja siseminister Kristjan Jaani: «Aga ise saame seda võita. Ja kindlasti mitte selle protestiga. See pole ok!» Postituse autor Raimond Kaljulaid kutsub Jaanit ja Gabtšenkot üles arutelu jätkama Keskerakonna kontoris. «Võib-olla vaidlete omavahel selle asja Keskerakonna Narva maantee kontoris selgeks ja kujundate mingi ühise seisukoha. Muidu on natuke naljakas,» ütleb ta. 

Sõna võtab ka EKRE ridadesse kuuluv Jaak Madison: «puudub küll igasugune sümpaatia Keskerakonna vastu, kuid siiski pole võimalik kontrollida iga üksiku liikme tegevust,» kaitseb Euorparlamendi liige endiseid koalitsioonikaaslaseid. «Ma ei kujuta ette, et üheski 10000+ liikmeskonnaga organisatsioonis käituksid ja mõtleksid 24/7 ühtviisi,» ütleb Madison ja lisab, et see ei tähenda, et ta ei mõistaks kuidagi isiklikult Gabtšenko seisukohta.

Laupäeva keskpäeval sai alguse üle-eestiline koroonareeglite vastaste aktsioon. Loe sellest lähemalt siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles