HARUKORDNE Müügile jõudis armee jagu relvi, mis jäid maha skandaalsest Eesti relvaärikast

Elu24
Copy
Foto: Relvanäitus. Illustreeriv pilt.

Eesti relvaärika maksuvõlgasid üritatakse tänaseni siluda. Selleks pannakse mõne päeva pärast oksjonile kümned relvad, mille politsei aastate eest skeemitajatelt konfiskeeris.

Maksudest kõrvale hoidmisega kurikuulsaks saanud Dermise OÜ arsenal on aastaid politseis laoriiulitel tolmu kogunud. Võlad on aga tänaseni õhus ja nii pannakse hulk relvi taas müüki.

Sealt võib sealt leida nii kolme- kui neljakohaliste summade eest eri laskevarustust. Oksjonile kavatsetakse panna nii püstoleid, revolvreid, poolautomaatseid relvi kui ka jahipüsse. Kõige odavam relv on seal praegu 53-eurone mittekomplektne IŽ jahipüss.

Heckler Kochi relv on oksjonil.
Heckler Kochi relv on oksjonil. Foto: Põhja prefektuur

Väga kirju minevik

Dermise OÜ maksuskandaal puhkes 2016. aastal, kui ettevõtte poed võla katteks relvadest tühjendati ning kogu nende arsenal Põhja prefektuuri lattu tassiti. Pärast seda on korraldatud mitu oksjonit, kuid veel eelmisel aastal oli maksuvõlg üle 100 000 euro ja müügil üle 50 tulirelva.

Päevaleht kirjutas tol ajal, et ettevõtte teatel ei ületa nende käive 16 000 eurot aastas ning seega neil mingit käibemaksukohustust pole. See oli ilmselgelt kahtlane väide, sest firma pidas mitut esinduslikku poodi üle Eesti, kus olid õige krõbedad hinnad.

2015. aastal elasid firmaga seotud inimesed õhust ja armastusest – ametlikult ei makstud ühelegi osanikule ega omanikule sentigi palka. Enne seda tegutses ettevõte eri nimede all, pidades Jagdhofi jahipoeketti. Vahepeal kanditi see omaniku käest tema venna omandusse. Viimane oli 1990ndatel Soomes raske narkokuriteoga vahele jäänud.

Pärastlõunal oli Kadriorus Faehlmanni tänaval kohal hulk politseinikke, et julgestada olukorda, kus relvaäri Jagdhof tühjaks tõsteti.
Pärastlõunal oli Kadriorus Faehlmanni tänaval kohal hulk politseinikke, et julgestada olukorda, kus relvaäri Jagdhof tühjaks tõsteti. Foto: Erik Prozes
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles