KURB ⟩ Lohakad koeraomanikud kulutavad mänguväljakute rajamiseks vajalikku raha

Elu24
Copy
Kristiines üles pandud sildid tunnustavad tublisid koeraomanikke.
Kristiines üles pandud sildid tunnustavad tublisid koeraomanikke. Foto: Kristiine linnaos avalitsus

Kristiine linnaosa valitsus paigaldas lume sulamisega linnaosa eri kohtadesse mitu silti, mis tuletavad koeraomanikele meelde oma lemmiku järelt koristada.

Karistamise asemel otsustas Kristiine linnaosavalitsus panna üles hoopis häid koeraomanikke tunnustavad sildid, mis annavad eeskuju ka kõigile teistele. Sildil on kirjas «Aitäh, et hoolid!».

Kristiine linnaosa vanema Jaanuse Riibe sõnul teevad kevaditi meele rõõmsaks äsja tärganud kevadlilled, kuid tõrvatilgana meepotis rikuvad üldist vaatepilti lohakate koeraomanike mahajäetud kraam. «Veel hullem, kui keegi juhtub sinna sisse astuma. Kahjuks peame kulutama ressursse selleks, et prügistajate järelt linnaosa puhtaks rookida. Need töötunnid ja eurod võiksid minna hoopis suurema roheluse loomiseks, istepinkide paigaldamiseks, kõnniteede korrastamiseks või mänguväljakute rajamiseks. Kiidame tublisid lemmikloomasõpru, kes oma pereliikme järelt kenasti koristavad. Teistele paigaldasime meeldetuletuseks sildid, et nad oma lemmiku järelt peab koristama peremees, sest neljajalgne sõber seda ise teha ei oska», rõhutas Riibe.

«Kuna probleem kerkib igal kevadel, siis juhitakse sellele rohkem inimeste tähelepanu ja küsitakse ka tagasisidet, kuhu veel on vaja selliseid silte paigaldada,» lisas Riibe.

Esimesed kolm silti said Kristiines üles pandud Kirsi tänav 8 maja juurde, Tedre tänav 76 lähistele ning Räägu ja Mooni tänava nurgale. Linnaosavalitsus palub elanikel teada anda, kus Kristiine piirkonnas on probleeme ja kus võiks sellest sildist abi olla. Ettepanekuid oodatakse Kristiine linnaosa Facebooki lehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles