Politsei uurib, miks rikkus Norra peaminister enda kehtestatud koroonapiiranguid

Inna-Katrin Hein
Copy
Norra peaminister Erna Solberg
Norra peaminister Erna Solberg Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Norra politsei teatas, et nad uurivad, miks rikkus peaminister Erna Solberg oma valitsuse kehtestatud koroonapiiranguid.

Solberg selgitas Norra riigiringhäälingule NRK, et pidas 24.veebruaril oma 60. juubelit ja kutsus 14 külalist. Norras ei tohi koroonaviiruse tõttu koguneda üle kümne inimese.

Norra politsei teatel tuleb teha kindlaks, miks peaminister koroonapiiranguid rikkus, võttes arvesse nii meedias avaldatut kui ka Solbergi selgitusi. Prokurörid otsustavad, kas algatada kriminaalasi.

Solberg selgitas, et tähistas oma juubelit Lõuna-Norras Geilo suusakeskuses, kuhu kutsus vaid oma perekonna ja sugulased. Esimesel õhtul olid külalised suusakeskuse restoranis, kuid Solberg ise siis kohal ei olnud, kuna pidi külastama silmavaevuste tõttu silmaarsti.

Järgmisel päeval oli Solberg kohal ja siis korraldas ta üürikorteris peo. Norra peaminister selgitas, et ta tahtis seltskonna jagada laiali nii, et reegleid ei rikutaks, kuid seltskond jäi kokku, sest nii oli lõbusam.

«Neli inimest ei oleks tohtinud tulla. See oli minu viga ja ma vabandan,» kirjutas Solberg 18. märtsil sotsiaalmeedias.

Ta rõhutas, et peab olema peaministrina eeskujuks ja käituma vastutustundlikult.

Solbergi sõnul sai ta koroonapiirangute rikkumisest aru alles siis, kui ajakirjanikud temalt sünnipäeva kohta uurisid.

Norra politsei teatel ei ole veel selge, kas peaministrit karistatakse ja kui kaua juhtumi uurimine kestab.

Norras on koroonaviiruse diagnoosiga üle 85 000 inimese, viirushaigusest Covid-19 on paranenud ligi 18 000 inimest ja surnud on 648 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles