Taiwanis on inimesed tasuta sushi saamiseks võtnud nimeks Söö Lõhet

Inna-Katrin Hein
Copy
Sushi. Pilt on illustreeriv
Sushi. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Tere, minu nimi on Ma Ei Saa Vastu Panna Kiusatusele Tasuta Lõhet Süüa. Nii saab Taiwanis end tutvustada inimene, kes muutis oma nime restoraniketi Sushiro kampaania tõttu tasuta sushi saamiseks.

USA meedia teatel lubas restoran tasuta sushi't neile, kelle nimi sisaldab hiina sõna guiyu ehk lõhe. Sushi restorani kampaaniaga läks kaasa nii palju inimesi, et võimud palusid inimestele kaaluda, kas nime muutmine on ikka otstarbekas.

Restoraniketi Sushiro turundusjuht Dory Wang sõnas, et nende ühte restorani külastas 17. märtsil umbes 200 klienti, kellel oli nime sees sõna «lõhe».

Lõhe. Pilt on illustreeriv
Lõhe. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

«Meil on hea meel, et meie kampaania õnnestust ja inimesed tahavad võtta lisanimeks Lõhe,» teatas Wang.

Taiwani võimude sõnul on inimesi, kes on nõus tasuta sushi saamiseks oma nime ära muutma ja mitte vaid Lõhe lisama. 

Nüüd on taiwanlasi, kes kannavad nime Kuum Lõhe, Kasta Lõhet Wasabisse, Söö Lõhet ja Ma Ei Saa Vastu Panna Kiusatusele Tasuta Lõhet Süüa. On ka neid, kelle nimes on teisi mereande, nagu krabi ja homaar.

Lõhelõigud. Pilt on illustreeriv
Lõhelõigud. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Enamik inimesi, kes küll kampaani alguses nime vahetasid, kuid siis tasuta sushi’st tüdinesid, võtsid oma sünninime tagasi.

Taiwani siseministeerium teatas Facebookis, et kehtiva seaduse järgi saab inimene elu jooksul vaid kolm korda oma nime vahetada ja sushi kampaaniaga kaasaläinud peaksid järele mõtlema, mida nad nime vahetades teevad.

«Inimestel on õigus oma nime vahetada, kuid see peaks olema läbimõeldud ja põhjendatud, mitte aga lähtuma mingi restorani kampaaniast. Sellised nimemuutused annavad ametnikele mõttetut lisatööd ja paberimäärimist,» nentis Taiwani asesiseminister Chen Tsung-yen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles