Evelin Võigemast avaldas, millised kõrvaltoimed tal koroonavaktsiiniga esinesid

Elu24
Copy
Näitleja Evelin Võigemast
Näitleja Evelin Võigemast Foto: Toni Läänsalu

Näitleja Evelin Võigemast lasi endale AstraZeneca koroonavaktsiini teha. Naine jagas neljapäevases «Ringvaates» oma kogemust ka teistega.

Võigemasti sõnul ta vaktsiini osas mingit hirmu ei tundnud. «Ma mõtlesin muidugi enda jaoks läbi, aga ma usaldan oma perearsti ja Eesti meditsiinisüsteemi,» ütles naine. «Kui mul on küsimused, millele vajan vastuseid, siis ma küsin neid eelkõige nende käest. Kui ma hakkan doktor Google'it usaldama, siis lähevad kõik asjad väga vasakule.»

Näitleja ütles, et kõik, mida me oma tervisega teeme, tuleb igal juhul läbi mõelda. «Kuna mul just ühed sõbrad põdesid Covid-19 erakordselt raskelt, olles tegelikult noored inimesed, siis ma lõin neid plusse ja miinuseid nii kokku, et vaktsineerimisega on riskid ikkagi väiksemad, kui raskekujulise haiguse puhul,» selgitas ta. 

Raskemaid kõrvaltoimeid naisel ei esinenud. «Ainus kõrvaltoime oli peavalu - see tuli umbes 24 tundi pärast süsti tegemist, aga see allus koheselt valuvaigistile. Süsti päeval oli väsimus suurem. Sellega mul kõrvaltoimed piirdusid,» avaldas näitleja.

Võigemast on tegelikult juba koroonaviirust põdenud. «Sellest on nüüdseks 11 kuud. Detsembris tegin endale ka antikehade testi, lootes näha mingisugust tulemust, aga minu antikehad olid igasuguses vormis negatiivsed. Selleks hetkeks oli haiguse põdemisest möödas üheksa kuud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles