PILDID Austraaliasse krokodillifarmi ostnud moebränd tõi PETA poolpaljad aktivistid jälle tänavale

Elu24
Copy

Tuntud Prantsusmaa moebränd Hermés ostis hiljuti Austraaliasse krokodillifarmi. Just selle ostu pärast läksid loomakaitseorganisatsiooni PETA aktivistid Melbourne'is moebrändile kuuluva poe ette oma pahameelt avaldama. Vaata lähemalt galeriist.

Hinnalisi aksessuaare valmistav Prantsuse moebränd Hermés on paljude kuulsuste lemmik. Näiteks armastavad Hermési kurikuulsaid Birkini käekotte tõsielustaar Kylie Jenner ja endine USA esileedi Melania Trump. Loomakaitseorganisatsioon PETA Hermési fänn ei ole, sest moebränd valmistab oma tooteid eksootiliste loomade nahast. 

Aastaid Hermési vastu protestinud PETA pole aga moebrändi mõttemaailma muutnud ja tundub, et huvi selle hinnaliste käekottide vastu ei ole kuhugi kadunud. Sellele viitab tõsiasi, et alles hiljuti ostis moebränd endale Austraaliasse krokodillifarmi. Just see ost tõi PETA aktivistid 16. märtsil Hermési Melbourne'is asuva poe ette, kus maskides poolpaljad naised moebrändi tegevuse vastu protestisid.

«Loomad surevad eksootilise naha nimel,» oli üks aktivistide loosungitest.

Prantsusmaa moebrändi Hermés vastu on loomakaitseorganisatsiooni PETA varemgi oma pahameelt näidanud. 2014. aastal paljastas PETA julmad kaadrid moebrändi varustavast krokodillifarmist, mis näitas luksuslike aksessuaaride (käekotid, rahakotid jms) valmistamise karmi reaalsust. Häirivate kaadritega video leiad SIIT.

PETA aktivistid Hermés'i Londoni poe ees 2016. aastal.
PETA aktivistid Hermés'i Londoni poe ees 2016. aastal. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Kaks aastat hiljem protestisid PETA aktivistid Hermés'i Londoni poe ees aga jaanalindude naha kasutamise vastu. Toona andis üks poolpaljas aktivist piltlikult edasi tõsiasja, et Hermési tooteid kandvad inimesed justkui kannavad endaga kaasas surnud jaanalindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles