VIDEO Põhjanaabrite meedia: ulmelises hoos Eesti hokimees on Soome liiga suurim üllataja

Elu24
Copy
Eesti jäähokimängija Robert Rooba lööb Soomes laineid.
Eesti jäähokimängija Robert Rooba lööb Soomes laineid. Foto: Kuvatõmmis videost

Soome meedias kirjutatakse Eesti jäähoki ründetähest Robert Roobast ülivõrdes. Soome kõrgemas hokiliigas Jyväskyla klubis mängiv Rooba on tähelepanu keskmes, kuna on tõusnud väravaküttide seas tippu.

Ilta-Sanomat kirjeldab Robert Rooba edu kui tõelist tuhkatriinulugu. Jäähokiajakirjanik Sami Hoffren on kindel, et enne tänavuse hooaja algust ei leidunud ainsatki hokispetsialisti, kes oleks julgenud eestlast Soome liiga parimaks väravakütiks nimetada. 

Rooba asub 25 tabamusega väravaviskajate edetabelis teisel kohal. Tabeli tipus on klubi Pori Ässät rootslasest ründetäht Sebastian Wannström 27 täpse viskega.

Kolmapäeval oli Rooba taas hoos, kui viskas Tampere Ilvese vastu värava ning andis ka otsustavale väravale täpse söödu.

Hoffren kirjutab, et kui JyPi eestlasest hokimees hooaja lõpus liiga väravakuningaks tituleeritaks, oleks see Soome liiga lähiajaloos suurim üllatus. 

Pikalt peatutakse sellel, kuidas 1993. aastal sündinud Rooba hokimeheks sirgus. Samuti mainitakse, et ilma vanemate ohvrimeelsuseta ei oleks eestlane seal, kus ta praegu on. 

«Murdepunkt Rooba karjääris oli 2008. aasta, mil noormees kolis koos isa Jüriga Soome Espoosse. Kuid teekond Espoost liiga eliitründajate sekka on olnud pikk ja käänuline. Midagi ei ole tulnud kergelt.»

«Esimesel liiga hooajal viskas Rooba 48 matšis viis väravat. Järgmisel hooajal sai ta jääle 30 kohtumises, kuid ei saanud kirja ainsatki väravat ega resultatiivset söötu. 2016. siirdus Rooba Jyväskylässe, kus Eesti rahvuskoondise staar lõplikult läbi lõi.»

Eelmisel aastal pidi Rooba koduklubi eelarvet kõvasti kahandama. Ilta-Sanomat kirjutab, et aasta alguses Roobaga pikendatud leping on klubile nagu taeva kingitus. Kiidetakse Rooba suhtumist ning sihipärast töökust.

«Ta on meie noortele suurepärane eeskuju nii jääl kui ka mujal,» kommenteeris pärast lepingu sõlmimist JyPi spordidirektor Mikko Viitanen.

«Rooba mõju ulatub kaugemale JYPi riietusruumist. Sümpaatne ning sitke ründaja on kodumaal Eestis jäähoki suursaadiku staatuses,» lõpetas Hoffren.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles