GALERII ⟩ Tšehhi loomaaia šimpansid lahutavad üksteise meelt Zoomi vahendusel

Elu24
Copy

Hoolimata sellest, et inimesed teeksid mida iganes, et pääseda Zoomi videokõnedest ja kodukontorist, naudivad šimpansid digimaailma mõnusid täiel rinnal. 

Loomaaia töötajatel ei jäänud märkamata, kui nukralt tunnevad end ahvipärdikud nüüd, kui inimesed neid klaasi taga uudistamas ei käi. Covid-19 piirangutega tekkis ka mõte teha naabruskonna loomaaiaga videokõne. Hoolimata 150 kilomeetrisest vahemaast, paigaldati klaasi taha suur ekraan, mille abil saavad kahe loomaaia šimpansid üksteise meelt lahutada, kirjutab The Guardian.

Kuigi video vahendusel heli üle ei kanta, tekitab ka ainuüksi reaalajas videopilt šimpansites ääretut huvi. Liigikaaslaste tegusid on loomaaia elanikud saanud jälgida juba möödunud nädalast. Sealne töötaja tõdes, et esialgu ei olnud šimpansite reaktsioon sugugi soe. «Alguses lähenesid nad ekraanile kaitsvate või ähvardavate žestidega ja mingit suhtlust ei olnud,» rääkis Gabriela Linhartova, kes kannab šimpansite eest Dvur Kralove loomaaias hoolt. 

«Nüüdseks on saanud sellest see, et «Ma olen filmis» või «Ma vaatan televiisorit». Kui nad ekraanil pingelisi olukordi näevad, ajavad nad end justkui diivanilt püsti, nagu meie spordiülekandeid vaadates,» kirjeldas Gabriela klaasi taga toimuvat. Nii nagu inimesed, haaravad töötajate sõnul ka pärdikud snäkke ja nosivaid ekraani vaadates pähkleid. 

Loomaaed näitab aedikutes toimuvat reaalajas ka oma kodulehel, kus kõik huvilised saavad Zoomi kõnet jälgida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles