PILDID Sel kevadel puhkesid Jaapanis kirsid õide varem

Inna-Katrin Hein
Copy

Jaapani meteoroloogiaameti teatel saabus kevad sel aastal varem ja seega hakkasid ka kirsid varem õitsema, kuna on keskmisest soojem.

Meteoroloogide sõnul sõltub Kawazu sordi kirsside õide puhkemine alati ilmast, mida on vahel väga raske ennustada, kuid sel aastal on Jaapani keskosas olnud soojalaine ja kirssidel avanesid õied tavapärasest 11 päeva varem, teatab timeout.com.

Inimesed jäädvustamas Jaapanis Tokyos õitsevaid kirsse
Inimesed jäädvustamas Jaapanis Tokyos õitsevaid kirsse Foto: Rodrigo Reyes Marin/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Tokyos avanesid kirsipuude õied 15. märtsil ja puud peaksid olema täies õies 22. märtsiks.

Esimestest kirsiõitest on teatatud ka Jaapani lõunaosas Nagoyas, Osakas ja Hiroshimas. Puud peaksid olema neis paikades täisõies 25. märtsiks.

Põhja-Jaapanis seevastu tuleb oodata aprilli, Hokkaido saarel isegi maid. Tavaliselt on Sapporo kirsid puhkenud õide mai alguses.

Õites kirss Jaapanis Tokyos
Õites kirss Jaapanis Tokyos Foto: Rodrigo Reyes Marin/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Jaapanis on igal aastal korraldatud suuri sakura ehk kirsiõite festivale, kuid juba teist aastat jäävad need koroonapandeemia tõttu ära. Inimesed saavad küll õiteilu nautida, kuid seda tuleb teha teistest eemale hoides ja maski kandes.

Võimud ei soovita kirispuude all ka hanami’t ehk õite imetlemise piknikku korraldada, sest ka nii võib ohtlik haigus levida. Möödunud aastal seda soovitust eirati, kuid piknikuseltskonnad hoidsid siiski üksteisega piisavat vahemaad.

Jaapanis peetakse kevade alguseks kirsside õitsema hakkamise aega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles