«Top Gearist» tuntud Sabine Schmitz suri pärast mitme aasta pikkust võitlust vähiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Sabine Schmitz 20. jaanuaril 2020 «Top Geari» 28. hooaja avamisel.
Sabine Schmitz 20. jaanuaril 2020 «Top Geari» 28. hooaja avamisel. Foto: Ian West/PA/Scanpix

Sakslannast autosportlane Sabine Schmitz, keda kutsuti Nürburgringi kuningannaks, suri pärast kolmeaastast võitlust vähihaigusega.

51-aastane võidusõitja suri 16. märtsil. Sellest teatas täna Schmitzi 60-aastane abikaasa Klaus Abbelen ja tema asutatud Frikadelli Racing. Abikaasa sõnul haigestus naine juba aastal 2017, kuid 2020. aastal haigus süvenes, kirjutab dailymail.co.uk.

14. mail 1969 sündinud Sabine Schmitzi vanematel oli Nürburgringi raja lähedal majutuskoht Hotel am Tiergarten. Nii tal tekkiski teismelisena võidusõidu vastu huvi. Temast sai professionaalne võidusõitja, kes võitis autoga BMW M3 Nürburgringi 24 tunni võidusõidu 1996. ja 1997. aastal. Ta on seni ainus naine, kes on 24 tunni võidusõidu võitnud.

Lisaks Nürburgringi kuningannale hüüti teda ka maailma kõige kiiremaks taksojuhiks, kuna ta sõidutas nimetatud võidusõidurajal turiste.

Ta sai üle maailma tuntuks ka tänu Briti BBC menukale autosarjale «Top Gear», kus ta astus esimest korda üles 2004. aastal. Saadetes osales ta veel ka möödunud aastal.

«Top Geari» saatejuhid vasakult paremale: Chris Harris, Rory Reid, Sabine Schmitz, Eddie Jordan ja Chris Evans 2016. aastal.
«Top Geari» saatejuhid vasakult paremale: Chris Harris, Rory Reid, Sabine Schmitz, Eddie Jordan ja Chris Evans 2016. aastal. Foto: Andrew Matthews/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Talle kirjutas sotsiaalmeedias järelehüüde «Top Geari» endine saatejuht Jeremy Clarkson, kelle sõnul oli Schmitz andekas ja päikeselise inimene.

Teda mälestavad ka Nürburgringi esindajad, kelle pressiteates on kirjas: «Nürburgring kaotas oma kuulsaima naissõitja. Sabine Schmitz lahkus liiga vara. Jääme teda kui väga toredat inimest igatsema. Puhka rahus, Sabine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles