VIDEO ⟩ Tennisetäht lubas kohtunikule üle kurgi anda: mind ei diskvalifitseeritud, lahkusin väljakult vabatahtlikult!

Elu24
Copy
Mis toimub? Bosnia tennisist Damir Dzumhur pole kohtuniku otsusega rahul.
Mis toimub? Bosnia tennisist Damir Dzumhur pole kohtuniku otsusega rahul. Foto: Eibner Pressefoto / Benjamin SOELZER via www.imago-images.de/imago images/Eibner/Scanpix

Bosnia tennise esireket ja maailma edetabelis 125. kohal paiknev Damir Dzumhur väidab, et teda ei diskvalifitseeritud Acapulco turniiri kvalifikatsiooni teise ringi matšis, kus ta mängis hollandlase Botic Van de Zandschulpiga. Annaalides seisab aga skoor 6:5 (DEF) Hollandi mängija kasuks.

Bosnialasest kolmekordne ATP-tšempion kinnitas, et ta lihtsalt jalutas väljakult pideva ebaõigluse tõttu minema. Enne platsilt lahkumist sattus mees ka pukikohtuniku Joshua Brace'iga sõnavahetusse.

Seisul 6:5 ja 15:15 esimeses setis Van De Zandschulpi servigeimil mäng peatati ning hollandlane pääses järgmisesse ringi. Matširaportis seisab, et Dzumhur diskvalifitseeriti ning bosnialane ähvardas kohtunikku ära tappa. 

Vaata olukorda siit:

«On oluline rõhutada, et mind ei diskvalifitseeritud. Ma lahkusin väljakult vabatahtlikult,» rääkis Dzumhur Tennis Majorile. «See, kuidas mind koheldi, oli väljakannatamatu. Kohtunik tegi otsuseid täiesti oma suva järgi. Pukikohtunik sekkus oma väga valede otsustega otseselt mängukäiku.»

«Viimaseks piisaks karikas oli see, kui seisul 5:5 ja 40:40 lõi Van de Zandschulp palli nii välja, kui üldse võimalik, aga kohtunik ei reageerinud üldse ning ma kaotasin selle geimi.»

Mingit surmaga ähvardamist polnud?

«Ma tõesti ei kujuta ette, kust on erinevad veebisaidid selle teabe võtnud, nagu ma oleks kedagi tappa ähvardanud. Tõsi, ma tõepoolest ütlesin mänguinspektorile, et peaks kohtunikule kere peale andma. Inspektor ütles mulle, et see pole just suurepärane mõte, sest nii võin hoopis endale halba teha. Ma vastasin, et mul on savi, kuna olin väga närvis. Kuid mul õnnestus ennast kokku võtta ja väljakult lihtsalt lahkuda,» selgitas 28-aastane bosnialane.

«Ma pole kedagi tappa ähvardanud. Ma ei saa aru, kuidas sellised jutud levivad, eriti kui on võimalik ju videost vaadata, kuidas asjad tegelikult olid,» lisas ta.

Dzumhur pole võitnud ainsatki kohtumist pärast Austraalia lahtiste meistrivõistluste kvalifikatsiooni teise ringi matši, kus ta alistas sakslase Julian Lenzi. Bosnia tennisist oli 2018. aastal ATP edetabelis kõrgel 23. kohal. Mees on teeninud karjääri jooksul auhinnarahadena 4,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles