ENNEOLEMATU ⟩ Sotsiaalmeediahiid keelab täiskasvanutel võõrastele alaealistele kirjutamise

Elu24
Copy
Instagram
Instagram Foto: Jenny Kane/AP/Scanpix

Lisaks sellele piirangule hakatakse näitama hoiatusi teismelistele, kes kirjutavad «kahtlaste» täiskasvanute kasutajatele, kirjutab The Verge.

Mark Zuckerbergi populaarne rakendus Instagram hakkab sõnumite saatmist piirama, et takistada ahistamist. Täpsemalt ei saa tulevikus täiskasvanud kirjutada privaatsõnumeid alaealistele, kes neid ei jälgi.

Samuti hakatakse vastupidisel juhul näitama alaealistele hoiatusi. Need sisaldavad märkusi, et teismelised «ei tunneks, et neid survestatakse vastama» ja et nad «oleksid ettevaatlikud fotode, videote ja isikliku info jagamisel võõrastega».

Hoiatus kuvatakse siis, kui kirjutada täiskasvanule, kes on tabatud «kahtlaselt ja potentsiaalselt ohtlikult» käitumiselt. Mida see täpsemalt tähendab, pole kindel. Verge'i hinnangul tuvastab algoritm aga täiskasvanute kasutajad, mis pommitavad agressiivselt alla 18-aastasi privaatsõnumitega.

Nii nagu Youtube on ka Instagram keelatud alla 13-aastastele. Õigupoolest ei suuda aga platvormid tuvastada, kui keegi vanuse kohta valetab. Instagrami teatel arendatakse seepärast ka tehisintelligentsi, mis kasutaja ea tuvastaks. Neid ponnistusi tehakse selle nimel, et vähendada ahistamist, mis on rakenduse 1 miljardi kasutaja seas levinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles