TRAGÖÖDIA ⟩ Neli päeva võitlust: Venemaa noor hokitalent suri mängus saadud vigastustesse

Elu24
Copy
Timur Faizutdinov.
Timur Faizutdinov. Foto: Kuvatõmmis - Twitter

Venemaa juunioride liiga MHLi jäähokimängija ja Peterburi Dinamo kapten, alles 19-aastane Timur Faizutdinov suri teisipäeval vigastustesse, mille sai eelmise nädala reedel toimunud kohtumises.

Faizutdinov sai vastase viskest litriga pähe, mõningatel andmetel tabas see unearterit.  

Vaata videot ning loe õnnetusest siit.

Faizutdinovit hoiti pärast õnnetust neli päeva hingamisaparaatide all, kuna ta ei suutnud ise hingata. Allhockey.ru kirjutas, et Faizutdinovi surmapõhjus oli südame seiskumine. 

Laialdane arutelu

Faizutdinovi surm tekitas Venemaal suurt kurbust. Juhtumit on kommenteerinud paljud jäähoki mõjuisikud ning ka suurriigi poliitikud.  

«See peaks olema hoiatus neile, kes toovad oma lapse jäähokitrenni. Selliseid traagilisi juhtumeid on olnud varemgi. Ei oska seletada, mis juhtus. Ise mängisin kogu elu ilma näokaitseta,» ütles Nõukogude ja Venemaa jäähokilegend Vjatšeslav Fetissov Sport Expressile. Endine Venemaa spordiminster Fetissov võitis karjääri jooksul kaks olümpiakulda, seitse MM-tiitlit, Kanada karika ning kahel korral ka Stanley Cupi.

Vjatšeslav Fetissov.
Vjatšeslav Fetissov. Foto: Andrei Golovanov/Andrei Golovanov/TASS/Scanpix

Alaliit aitab

Venemaa jäähokiliidu asepresident ja rahvuskoondise tegevjuht Roman Rotenberg saatis nii Faizutdinovi perele kui ka Peterburi Dinamole kaastundeavalduse. Rotenberg lubas, et alaliit toetab lahkunud noormängija peret rahaliselt. 

«Timur lihtsalt ei näinud viset ega litrit. Kahjuks on jäähoki äärmuslik spordiala,» sõnas Rotenberg Sport24-le. 

Roman Rotenberg.
Roman Rotenberg. Foto: Mikhail Japaridze/Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

«Ma ei tea, kas mängijat on võimalik selliste tabamuste eest üldse kaitsta. Kui on, siis peame seda võimalust kasutama. Nägin juhtunust videot. See oli õnnetus. On väga kurb kuulda selliseid uudiseid, eriti kui tegu on nii noore mängijaga. Raske on sõnu leida. Oleme kõik šokeeritud,» ütles Moskva Dünamo tähtründaja Vadim Šipatšov. 

Üksikasjalik uurimine

R-Sporti teatel võtab Venemaa uurimiskomitee piirkondlik osakond Faizutdinovi surmajuhtumi uurimise tõsiselt käsile. Seda kinnitas isegi Venemaa spordiminister Oleg Matitsin.

«Kui midagi sellist juhtub, peame kõigepealt analüüsima, et mis täpselt juhtus ning loobuma kiirete hinnangute andmisest. Loomulikult on see tragöödia. Peame tegema kõik endast sõltuva, et midagi sarnast tulevikus ei korduks,» rääkis minister. 

Keegi ei süüdista saatusliku viske teinud mängijat

«Loko kaitsemängijal, kes tabas litriga Faizutdinovit kogemata pähe, ei ole mingit kriminaalvastutust. Hokit mängitakse hokireeglite järgi,» kinnitas Venemaa advokatuuri spordiõiguse komisjoni aseesimees Sergei Aleksejev R-Sportile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles