Miljonimängus võidetud suurim summa oli 16 000 krooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonimäng
Miljonimäng Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänase TV3 saate «Kes tahab saada miljonäriks?» suurimaks võidusummaks oli 16 000 krooni.

Kõigepealt tuli mängu Jaak. Esimene raksem küsimus tuli mehe jaoks juba üsna alguses. Küsiti, kes mängib Angelat Eesti sarjas «Kodu keset linna», kas Luisa Värk, Birgit Õigemeel, Lenna Kuurma või Katrin Siska. Kuna aga Jaak sarja ei vaata, palus ta abi publikult, kellest suurem osa pakkus varianti c ning see osutus loomulikult ka õigeks.

Järgmisena jäi härra hätta 8000 krooni küsimuse juures. Küsiti, mis ajast alates muutub kodudes suitsuandur kohustuslikuks, kas 1. juuli 2008, 1. jaanuar 2009, 1. juuli 2009 või 1. jaanuar 2010. Siinkohal kasutas Jaak ära teise õlekõrre – 50/50. Järgi jäid a ja c ning mees pakkus 1. juuli 2009, mis osutus igati õigeks.

Järgmise küsimusega küsiti Soome vapilooma või -lindu. Variandid olid laululuik, lõvi, põhjapõder ja karu. Jaak helistas targale sõbrale Tõnule, kes oli kindel, et selleks on laululuik. Mees usaldas sõpra, pani selle lukku kuid vastus osutus valeks. Õige olnuks lõvi, Jaak lahkus saatest 1000 krooniga.

Seejärel tuli mängu Priit Tallinnast, kellel on karm naine, öeldes, et sõpradega välja ta meest ei laseks.

Priidul tekkis esimene keeruline olukord juba 400 kroonise küsimuse juures. Küsiti, milline neist on püsilill, kas astaat, astilbe, asteroid või asteenia. Priit oleks peaaegu asteenia pakkunud aga saatejuht Hannes Võrno soovitas tungivalt kasutada publiku abi. Mängija seda ka tegi ning 66 % neist pakkus astilbet.

Ka järgmine, 500 krooni küsimus tekitas mehele peavalu. Küsiti, kus asub kliimaravikuurort Alupka, kas Korsikal, Keenias, Krimmis või Kreekas. Mees kasutas ära teise õlekõrre ning võttis välja kaks vale vastust, mille peale jäid järgi Keenias ja Krimmis. Siin pani aga lukku Krimmis ja mäng sai jätkuda.

8000 krooni küsimuse juures taheti teada, kes oli Rolf Uusväli, kas flöödimängija, orelikunstnik, saksofonist või viiuldaja. Siinkohal helistas Priit sõber Tanelile, kes ei osanud aga ööd ega mütsi öelda.  Kuna summa oli veel väike, otsustas mees riskida ning panna enda sisetunde järgi lukku orelikunstniku variandi. Sisetunne ei petnud.

32 000 küsimuse juures jäi Priit uuesti jänni. Küsiti, kelle sõnad olid «Sa võid lollitada kõiki inimesi mõnda aega ja mõnd inimest kogu aeg kuid sa ei saa lollitada kõiki inimesi koguaeg», kas Abraham Lincolni, Winston Churchilli, Gandhi või Friedrich Engelsi. Priit vastust ei teadnud ning otsustas raha välja võtta. 16 000 kindlalt käes, tegi mees oma pakkumise, mis oleks olnud Churchill. Tegelikult oli õige vastus aga Lincoln.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles