Kummaline kuritegu Soomes: naine ründas last külmunud hakklihaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Külmutatud hakkliha. Pilt on illustreeriv
Külmutatud hakkliha. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Soomes anti kohtu alla naine, kes ründas last jääs hakklihapakiga ja oleks võinud alaealist raskelt vigastada.

Lääne-Uudenmaa kohus mõistis alla 30-aastase naise Espoos hakklihaga toime pandud vägivallakuriteos süüdi ja määras talle trahvi, kirjutab iltalehti.fi.

Naine ründas kooliealist last 2019. aasta jaanuaris nende ühises kodus. Kohtu alla antu on nüüdseks lapse isa endine abikaasa, kes ei tulnud lapsega toime.

Laps sõnas uurijatele, et ta kasuema vihastas millegi tõttu ja käitus temaga vägivaldselt.

Naine viskas last poolekilose jääs hakklihapakiga, mille oli mõni hetk enne rünnakut sügavkülmikust välja võtnud. Laps istus siis elutoas diivanil ja suutis jäise kamaka eest kõrvale põigelda. Ta ehmatas ja hakkas nutma.

Naine sõnas kohtus, et ta ei rünnanud last, vaid võttis hakkliha külmikust välja, et süüa tegema hakata. Siis aga libises see tal käest ja lendas lapse poole.

Kohus leidis, et naine viskas last hakklihaga meelega. Jäine ese oleks võinud alaealisele raskeid kehavigastusi tekitada.

«Kui võtta arvesse, et rünnati 12-aastast last, kes füüsiliselt viga ei saanud, ja relvana kasutati jäätunud toitu, on kohus seisukohal, et sellise kuriteo eest saab määrata rahatrahvi,» teatas kohus.

Naisele määrati 240 euro suurune trahv, kuid tal on õigus otsus edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles