Vatikan on rääkinud: katoliku kirik ei õnnista samasooliste abielusid, kuna homoseksuaalsus on valiku küsimus

Elu24
Copy
Paavst Francis
Paavst Francis Foto: AFP / Scanpix

Vatikan teatas esmaspäeval, et katoliku kirik ei õnnista samasooliste abielusid. Põhjenduseks toodi, et homoseksuaalsus on valiku küsimus ja see ei kuulu Jumala plaanide hulka.

«Homoseksuaalsete liitude õnnistamist ei saa seaduslikuks pidada. Jumal ei saa pattu õnnistada,» kirjutati Vatikani avalduses.  

Paavst Franciscus, kes on seni LGBTQ inimeste suhtes tolerantsust üles näidanud, andis otsusele oma heakskiidu. Kõnealune otsus on suur tagasilöök nendele katoliiklastele, kes lootsid, et kirik suudab lõpuks oma suhtumist homoseksuaalsusesse moderniseerida, kirjutab CNN.

«Õnnistust ei ole lubatud anda isegi stabiilsetele suhetele või partnerlustele, mille osaks on abieluvälised seksuaalsuhted - samasooliste liitude puhul see nii on,» seisab avalduses.

Avalduses öeldakse ka seda, et geid ja lesbid võivad üksikisikutena siiski õnnistuse saada - seda juhul, kui nad elavad kiriku õpetuse järgi. Kuid samasooliste liitude õnnistamine jätaks Vatikani sõnul mulje, et kirik julgustab eluviisi, mida ei saa Jumala plaanide hulka arvata.

Esmaspäevasele avaldusele lisatud kommentaaris rõhutas Vatikan, et samasooliste liitude õnnistamisest keeldumine ei tähenda, et kirik homoseksuaalseid inimesi üksikisikutena hukka mõistaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles