KUULA JA VAATA Eesti laulja Rita Ray värske singel pälvis Briti raadiojaama tähelepanu

Getter Trumsi
, Reporter
Copy
EMA 2021. Rita Ray.
EMA 2021. Rita Ray. Foto: Erlend Štaub / Jüri Kartul / Kairi Killing

Möödunud reedel andis noor Eesti lauljatar Rita Ray välja uue singli «Love Ain't the Same», mis on pälvinud juba Briti raadiojaama tähelepanu. Täna ilmus ka värske loo nostalgiline muusikavideo.

Möödunud aasta Eesti Muusikaauhindadel mitme auhinna kandidaadiks nimetatud Rita Ray rõõmustab fänne uue singliga «Love Ain't the Same». See on lauljatari esimene singel pärast 2019. aasta debüütalbumit. 12. märtsil avaldatud singli klassikalist R&B kõlapilti toetab 11-liikmelise keelpilliorkestri arranžeering, mille salvestust juhtis Rita Ray ise.

Eestlanna singel on köitnud juba ka Briti raadiojaama BBC Londonit. Paar nädalat tagasi mängiti «Love Ain't the Same» raadiojaamas esimest korda ette ja Rita Ray andis raadiohäälele Robert Elmsile ka intervjuu. 

Kohe intverjuu alguses avaldab Rita Ray, et vestleb Elmsiga Tallinnast, mis üllatab saatejuhti väga. «Kui ma sind esimest korda kuulsin, ei olnud mul aimugi, et see oli sinu taust, et sa oled eestlane! Ma oleksin öelnud, et sa oled pärit Nashville'ist (Ameerika kantrimuusika pealinn - toim) või Texasest,» imestas Elms.

Rita Ray põgusat intervjuud Briti raadiojaama saatejuhiga saab kuulata internetis 20. märtsini. Intervjuu on saate lõpus pärast seda, kui raadiokuulajatele lastakse lauljanna uut singlit (alates 3.10.00).

Veelgi erilisemaks teeb värske singli selle muusikavideo, mis on Rita Ray jaoks esimene! Muusikavideo valmis ehtsa Super 8 videokaameraga, mis annab kaadritele omapärase välimuse. Filmivõtted toimusid Põhja-Eesti rannikul ja muusikavideo looja on plaadifirma RR Gems juht Dimitra.

Kuula lugu ja vaata selle muusikavideot SIIN:

Niinimetatud sinisilmset souli ja rütmibluusi viljelev Rita Ray on väikelinnast Põlvast pärit lauljatar, kes on tuntud võimsa kuid liigutava hääle poolest.

2019. aasta lõpus avaldas Rita Ray eduka debüütalbumi «Old Love Will Rust», mis kandideeris Eesti Muusikaauhindadel neljale auhinnale. Samuti oli see 2020. aastal plaadipoodide Terminal ja Lasering enim müüdud album.

Album sai positiivset vastukaja kohalikus ning rahvusvahelises meedias. Seda arvustati muu hulgas Suurbritannias, USAs ja Saksamaal. Peale selle mängiti albumi lugusid Craig Charlesi BBC 6 raadiosaates «Funk and Soul Show».

2020. aasta jooksul esines Rita Ray Tallinn Music Weekil, Intsikurmul ning müüs välja kaks õhtut Jazzkaarel. Möödunud aasta mais esines Rita Ray ka RGB Baltic ja Elu24 live-kontsertide sarja «Eesti Muusika LIVE!» raames. Esinemist saab vaadata SIIT.

Rita Ray teine album ilmub 2021. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles