Saksamaa tennisetäht ei mõista, miks on Federer temast maailma edetabelis eespool: see on täielik jama!

Elu24
Copy
Saksa tennisist Alexander Zverev.
Saksa tennisist Alexander Zverev. Foto: Paul Zimmer via www.imago-images.de/imago images/Paul Zimmer/Scanpix

Maailma tennise meesüksikmängu seitsmes reket Alexandr Zverev pole sugugi rahul külmutatud edetabeli süsteemiga. Eriti ajab Saksamaa tennisisti närvi Šveitsi legendi Roger Federeri paiknemine temast kõrgemal kohal.

Federer oli kuni möödunud nädalani tennisekarussellist pea 14 kuud eemal, kuid ATP edetabelis on ta siiski kuuendal kohal. Koha võrra kõrgemal, kui Zverev.

Samal ajal kui Federer võistluspausil oli, jõudis Zverev USA lahtistel finaali. Saksamaad esindav venelane oli ka turniiri Paris Masters finaalis ja võitis Kölnis kaks turniiri.

«Olen Federeri suurim fänn, kuid ta ei mänginud üle aasta ja on minust edetabelis eespool. Mängisin suure slämmi finaalis, Pariisi Mastersi finaalis, see süsteem on täielik jama,» ütles Zverev väljaandele We Are Tennis.

Zverev on sel nädalal võistlustules, Federer trennilainel 

Zverev astus esmaspäeval võistlustulle turniiril Acapulcos. Ta võitis Mexican Openi ATP500 turniiri avaringis tulikuuma Hispaania suurlootust, alles 17-aastast Carlos Alcarazi (ATP 132.) 6 : 1, 6 : 3. Järgmises ringis kohtub ta Ungari päritolu Serbia tennisisti Laslo Djerega, vahendas Tennisnet.

Federer omakorda naasis treeningutele, kui jäi Dohas veerandfinaalis alla grusiinile Nikoloz Basilašvilile. «Oli suurepärane tagasi ATP-tuuril olla, nautisin iga Dohas mängitud minutit. Suur tänu parimale ja ustavale meeskonnale. Otsustasin, et parem on, kui naasen treeningutele,» sõnas 39-aastane šveitslane pärast kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles