LUGEJA PILDID Ehituspoed kinni, DEPO lahti: milline olukord hiiglaslikus ehituspoes valitseb?

Elu24
Copy
DEPO ehituspood 2020. aasta sügisel.
DEPO ehituspood 2020. aasta sügisel. Foto: Konstantin Sednev

Kestval nädalal hakkasid üle Eestis kehtima rangemad koroonapiirangud, mis mõjutavad ka kaubandust. Elu24 lugeja tundis aga muret, mis olukorra võivad uued reeglid tekitada suures ehituspoes DEPO, kus müüakse lisaks ehituskaubale ka toiduaineid ja muud esmavajalikku.

11. märtsil hakkasid Eestis kehtima rangemad koroonapiirangud. Lisaks teistele piirangutele võeti vastu otsus, et kogu kaubandus, välja arvatud apteegid, toidupoed, loomapoed, prillipoed ja muu esmavajalik, tuleb sulgeda.

Piirangute kehtestamisel lubati kauba väljastamine välitingimustes ning drive-in müük. Kõik toitlustusasutused on 11. märtsist alates suletud ning avatuks jääb vaid toidu kaasamüük.

Möödunud aasta sügisel Tallinnas avatud Läti ehituskaupade keti DEPO kauplus-ladu jääb aga reeglite osas justkui kahevahele. Nimelt saab suurest kauplusest osta lisaks ehituskaupadele ka esmavajalikke tooteid, näiteks toiduaineid.

Laupäeval, 13. märtsil, oli kaupluses üsna vähe rahvast.
Laupäeval, 13. märtsil, oli kaupluses üsna vähe rahvast. Foto: Lugeja foto

Kuigi DEPO korraldas sarnaselt Bauhofile oma ehituskaupade müügi ümber (neid saab tellida vaid netipoest), siis on kauplus ikkagi avatud. Kohapeal saab osta neid tooteid, mille müük on koroonapiirangutega kooskõlas: toidu-, lemmiklooma ja esmatarbekaupu.

Tundub, et erilist probleemi Elu24 lugejale muret teinud olukord hetkel tekitanud ei ole. Paar päeva pärast karmimate reeglite kehtestamist, 13. märtsil, oli DEPOs suhteliselt vaikne. Umbes kella ühe ajal päeval oli parklas umbes 20 autot ja kaupluse uksel seisis valves turvamees. 

Kaubad, mille müük on hetkel keelatud, on DEPOs eraldatud.
Kaubad, mille müük on hetkel keelatud, on DEPOs eraldatud. Foto: Elu24 lugeja foto

Ühe DEPOt külastanud isiku sõnul palus turvamees kõigil poodi sisenejatel võtta kaasa ka suur ratastel käru, ka neil, kes sisenesid kauplusesse kahekesti. 

Ehituspoes liikusid lisaks töötajatele üksikud kliendid. Neile olid saadaval vaid eelpool mainitud esmavajalikud tooted, teised kaubad, mille müük on keelatud, olid eraldatud lindiga.

Ligi pääseb vaid neile toodetele, mille ostmine on hetkel lubatud, näiteks toiduained. 
Ligi pääseb vaid neile toodetele, mille ostmine on hetkel lubatud, näiteks toiduained. Foto: Elu24 lugeja foto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles