siin tallinn ⟩ Neeme Raua saade uurib: mis saab jõuliste muutuste tuules Tallinna südalinnast?

Spekter
Copy
«Siin Tallinn» saatejuht Neeme Raud
«Siin Tallinn» saatejuht Neeme Raud Foto: Kanal 11

Täna kell 21.30 on Kanal 11 saate «Siin Tallinn» stuudios sügisest ametis olev Tallinna kantsler Kairi Vaher, kes räägib südalinna ees ootavatest suurtest muutustest. 

Alates 1. jaanuarist 2021 juhib ta ka täiesti uut linnastruktuuri Tallinna strateegiakeskust, mille alla kuulub ka linnameedia, mida on aastaid peetud Tallinnas võimul oleva partei propagandaharuks. Saade uurib, kuidas aitab strateegiakeskus kaasa Tallinna edasise arengu aluseks oleva «Tallinn 2035» arengustrateegia reaalsuseks muutmisele.

Tallinna südalinna ootavad ees suured muutused. Kaubamaja laieneb ja kõrgeneb, Kaubamaja ja Solarise vahel olev kvartal uueneb, Rävala puiesteele kavandatakse trammiliiklust, mis tähendab läbimurde vajadust Pärnu maanteelt. Osa sealse piirkonna elanikke on mures, et nende miljööväärtuslik elukeskkond rikutakse. Poolt- ja vastuargumente on stuudios arutamas Madle Lippus Muinsuskaitseametist ja arhitekt Oliver Alver Tallinna Linnaplaneerimisametist. 

Kultuurirubriigis võetakse vaatluse alla Ameerika filantroobi ja fotograafi Bobby Sageri välinäituse Telliskivi loomelinnakus, millel on kujutatud lapsi maailma kriisikolletes.

Otsesaade «Siin Tallinn» täna kell 21.30 Kanal 11s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles