Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
nublu
nublu Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Toome teieni 4. nädala muusikauudised – uue looga on välja tulnud Beatrice, Regina, Carlos Ukareda ja mitmed teised artistid. Sel aastal oli Eesti muusikaauhindade galal edukaim artist Nublu ning Ott Leplandi ja Púr Múddi ühisest singlist «Vaikida võib» valmis akustiline versioon.

Selleks korraks on Eesti aasta muusikaauhinnad jagatud, enim tunnustusi noppis endale Nublu

Räppar sai endale kuus Tauno Kangro poolt valmistatud flööti mängiva muusa taiest – võitude eest kategooriates Aasta Debüütalbum, Aasta Hip-Hop/Rap/R’n’B Artist, Aasta Meesartist, Aasta Muusikavideo, Aasta Artist ja Aasta Album. Aasta Muusikavideo võit tuli seoses looga «Universum», mis valmis koostöös Mikael Gabrieli ja režissöör Marta Vaarikuga. Aasta Albumiks valiti «Café Kosmos”. Kahe auhinnaga said pärjatud nii Trad.Attack! kui ka Anett. Aasta Parim Laul on kollektiivi Trad.Attack! singel «Armasta mind» koos Vaiko Eplikuga, samuti võitis bänd Aasta Etno/Folk Albumi kategoorias. Anett sai pärjatud Aasta Naisartisti ja Aasta Popartisti tiitliga. Traditsiooniliselt anti välja ka auhind Panus Eesti Muusikasse, mille pälvis ansambel Ruja.
 

Mauno Meesit avaldas koos Karin Raski ja bändiga kontsertvideo

Loo muusika ja tekstid on algselt pärit «Varjudemaa» telesarjast, millele Mauno Meesit muusika kirjutas ja kus Karin peaosa mängis. Tänu seriaalile said neist lõpuks ka bändikaaslased ja nii said nad ka Martin Alguse suurepärased tekstid ka kontserdisaali tuua. Muusiku arvates nn huvitav kuidas telesarja kontekstist väljaspool hakkavad need sõnad oma abstraktsuses uusi seoseid looma.  Kino Sõpruses toimunud kontserdil astusid Mauno Meesiti bändi koosseisus lavale ka Tiit Kikas viiulil ja Jaagup Tormis trummidel. Kontsert toimus uue üritustesarja GROM raames. Mauno Meesit salvestab hetkel ka uut albumit, mis on plaanis valmis saada sel aastal.
 

Ott Leplandi ja Púr Múddi ühisest singlist «Vaikida võib»  valmis akustiline versioon

Eelmise aasta lõpus ilmunud laul on nüüdseks väljas olnud juba peaaegu kaks kuud. Kuna tegemist on mõnusalt tantsulise looga, siis mõtlesid artistid, et oleks tore loost ka rahulikum versioon teha. Ott kommenteeris, et nad said Púr Múddi poiste Oliveri ja Joonataniga taaskord üle mitme kuu stuudios kokku ja ühise jämmi käigus otsustasid teha akustilise versiooni oma ühisest singlist. Kuna tulemus meeldis neile väga, siis otsustasid seda jagada ka kõikide enda kuulajatega.
 

Luisa Rõivas ja Läti laulja Lauris Reiniks avaldasid romantilise armastusballaadi

Peale seitsme aasta pikkust pausi esitlevad muusikaud uut laulu ja muusikavideot «Sinuga». Luisa ja Laurise esimene ühine laul oli «Linnamuinasjutt» aastal 2011, millele järgnes «Keerleval kaljul” 2013. aastal. Uue loo «Sinuga» on kirjutanud Lauris Reiniks ning eestikeelsete sõnade autor on Luisa Rõivas. See on romantiline lugu üksteisele loodud inimestest, kes on juba varases lapsepõlves teineteist leidnud, koos püsinud ja elust koos läbi keerelnud. Loo valmimine on olnud suur koostööprojekt kahe riigi vahel: video on filmitud Riias glamuures Mustpeade majas ning Eestis filmiti aasta alguses maalilises Keila-Joa lossis.
 

Reginal ilmus energiast pakatav ballaad

24-aastase muusiku poolt välja antud laul on väga tänapäevases võtmes ja kannab nime «A Journey» tõlkes «Teekond». Laul räägib Regina unistusest olla täisajaga laulja. Teekonnast, millel hoiavad tagasi paljud kahtlused enda väärtuses ja uskumises - kas see, kes sa oled ja mis sul on, on ikka piisav? See tee pole küll lihtne, aga mõnikord peab võitlema nendest kahtlustest läbi ja laskma muusika armastusel üle võtta. Seda kõike võib näha ka uhiuues muusikavideos, kus esineb andekas ja palju auhindu võitnud tantsija Annalisa Kesküla.
 

Muusik Carlos Ukareda avaldas uue singli

«Eesti otsib superstaari» saatest tuntud Carlos Ukareda andis välja uue loo «Miracle». Muusika ja sõnade autor on Ukareda ise, loo produtseeris Vahur Valgmaa. Laul räägib tundest, kui armastatu alati, kõigest hoolimata ja igas olukorras ikka imelisena tundub. Heas ja halvas, rõõmus ja kurbuses. Isegi riius olles. Ka käesoleval aastal Eesti Laulu 12ne poolfinalisti hulka valitud produtsent Vahur Valgmaa sõnul oli koostöö Carlosega ladus, kuna tegemist on väga hea ja inspireeriva looga kulges produtseerimisprotsess ladusalt. Kandev roll on loos vokaalil ning Carlosel on Eestis pigem haruldane kõrge tämber ja väga hea võime oma häält kontrollida. Carlos on loo lõpptulemusega väga rahul ja on rahul, et saab uut aastat alustada uue muusikaga.
 

Eesti uus rockbänd Robotorr avaldas muusikavideo debüütsinglile «Armorr»

Uus lugu on tumedate varjude ning jämedate jõujoontega pala, mis räägib inimlike valikute ja eksimuste põimunud keerdkäikudest. Kõik on hästi, sest meid saadavad kaitseinglid, kes võimatu võimalikuks muudavad. «Armorri» visuaalne pool rõhutab ajastule, mil muusikakanalid saatsid televiisori kaudu meieni mürase pildikeelega grunge bände. Loo autori Sonia Ruusi sõnul läksid nad  seda teed, sest teema haakub hästi Robotorri imagoga. See on ilustamata lugu eksinud hingedest pimeduses, ootamas helgemaid hetki. Robotorr on uus Eesti rock-trio, kuhu kuuluvad Simo Gavin Toode, Siim Saksniit ja Mihkel Lilleberg. Bändi iseloomustavad jõulised bassid ja trummid ning kajased kitarrid ja vokaalid. Robotorr on veetnud terve oma lähielu stuudios ja valmistunud hetkeks, mil maailm on taastunud, et jagada mootorite ülepingest tekkinud energiat juba üheskoos.
 

Beatrice'il ilmus uus lugu

Noor lauljatar Beatrice, kodanikunimega Lisella Beatrice Kirjutaja, kes küttis möödunud suvel kirgi noortehitiga «Tagi mind», andis välja uue singli «Laena aega», mis on inspireeritud meie ilusast lumisest talvest. Uue singli sõnad ja muusikavideo räägivad unistusest ning armastusest. Nii oma laulus kui videos soovib muusik kuulajatele tuua välja, et võtke üksteise jaoks aega, hoidke teineteist ning tehke koos ägedaid asju, sest elu meie ümber on koguaeg nii kiire. Loo produtsent ja muusikavideo režissöör on Vahur Valgmaa.

Copy
Tagasi üles