Briti meedia: miks noor üksikema pärast teist vaktsineerimist suri?

Getter Adeele Tamm
Copy
Foto: Kuvatõmmis/Twitter

39-aastane üksikema Kassidi Kurill suri neli päeva pärast seda, kui oli saanud koroonaviiruse vastase Moderna vaktsiini teise doosi.

Kurill oli oma lähedaste sõnul täiesti terve ja teadaolevalt ei olnud tal mingeid terviseprobleeme, kirjutab Dailymail. «Ta oli pealtnäha terve kui härg,» ütles Kurilli isa.

Naine ütles oma vanematele, et tema süda hüpleb ja ta tunneb, et peab minema erakorralisse meditsiini osakonda. Pärast seda, 5. veebruaril, Kurill suri. 

Vaktsineerimine oli Kurillile kohustuslik, sest ta töötas ilukirurgia kliinikus. Ta sai teise vaktsiinidoosi 1. veebruaril. Järgmisel päeval oli tal peavalu ja iiveldus ning ta ei saanud vedeliku tarbimisest hoolimata urineerida. Olukord läks aina hullemaks, kuni ta 4. veebruaril haiglasse viidi. 

Niipea kui Kurill haiglasse jõudis, hakkas ta oksendama. Arstid üritasid välja selgitada, mis võis tervise järsku halvenemist põhjustada.

«Nad tegid vereproovi ja kohe tuli vastus, et ta oli väga-väga haige ja maks ei töötanud nii, nagu peaks,» ütles naise isa. 

Kurill viidi seejärel Murray haiglasse, kus arstid üritasid teda maksa siirdamiseks ette valmistada. Naise seisund ei olnud aga operatsiooniks piisavalt stabiilne ja muutus üha hullemaks. Lõpuks ei saanud ta enam rääkida ning tema süda ja neerud ütlesid üles. 

«See läks päeva peale aina hullemaks ja hullemaks. Kell üheksa hommikul lahkus ta meie seast. See oli täielik šokk ja ma kartsin seda isegi oma naisele öelda,» ütles Kurilli isa.

Naisest jäi maha üheksa-aastane tütar, kelle aitamiseks lõid Kurilli lähedased GoFundMe veebiplatvormil toetuskampaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles