SKANDAAL ⟩ Meghan Markle'it umbusaldav Briti saatejuht pani ameti maha: see oli puhas poriloopimine!

Spekter
Copy
Piers Morgan ajakirjanike piiramisrõngas
Piers Morgan ajakirjanike piiramisrõngas Foto: Jonathan Brady/Scanpix

Sõnakas Briti saatejuht Piers Morgan juhtis kuus aastat riigi üht vaadatuimat hommikusaadet, kuid pani nüüd ameti maha. Lahkumise põhjus oli tema terav sõnavõtt ja umbusk prints Harry kaasa Meghan Markle'i vastu, kes Oprah'le intervjuus enesetapumõtetest pihtis.

Morgan esines igal hommikul umbes miljoni vaataja ees telekanali ITV saates «Good Morning Britain». ITV teatas, et saatejuht pani ameti maha vabatahtlikult ja kanal võttis lahkumisavalduse vastu. Rohkem ei tahetud juhtunut kommenteerida. Televõrk sai Morgani sõnade tõttu üle 40 000 kaebuse, suur osa neist vaimse tervise aktivistidelt, kes taunisid tema umbusku, vahendab BBC.

Tagasiastumiseni viinud skandaal lahvatas esmaspäeva hommikul, kui Morgan avaldas eetris arvamust prints Harry ja tema lapseootel kaasa Meghan Markle'i kohta, kes andsid telemogul Oprah Winfreyle eksklusiivintervjuu.

Intervjuust jäi kõlama, et sinivereliste elu hüljanud ja USAsse kolinud paari otsuse taga oli kuningliku perekonna sallimatus ja rassism ameeriklannast näitleja Markle'i suhtes. Asi olevat olnud lausa nii hull, et naine kaalunud isegi enesetappu.

Vaata Jimmy Kimmeli ülevaadet intervjuust:

Šokeerivad avaldused aga Piers Morganile korda ei läinud ning ta teatas tele-eetris, et ei usu Markle'i jutust mitte sõnagi. «See oli kahetunnine poriloopimismaraton meie kuningliku pere pihta – kõige pihta, mille nimel meie kuninganna on nii palju vaeva näinud,» sõnas Morgan esmaspäeval eetris. Siiski tõdes ta, et vaimne tervis ja enesetapumõtted on tõsine asi, mida ei tohi kergelt võtta.

Paraku ei olnud teised saatejuhid päris sama meelt ning tulemuseks oli sõnelus, mille peale Morgan püsti tõusis ja otse-eetris demonstratiivselt stuudiost välja marssis. «Sulle pole Meghan Markle kunagi meeldinud ja sa lihtsalt materdad teda,» hakkas üks kaassaatejuhtidest Morganile eetris vastu.

Vaata videost, mis täpsemalt juhtus:

Morgan tegi oma lahkumise kohta Twitteris avalduse, milles teatas, et on «sõnavabaduse nimel nõus kas või surema». Samuti leidis ta, et tegi oma tööd hästi, sest telekanali esmaspäevast saadet vaadati rõõmustavalt palju. «Aitäh kogu armastuse ja kogu vihkamise eest. Lähen nüüd, et veeta oma arvamuste seltsis aega,» säutsus Morgan. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles