Šveitsi tenniselegend saavutas tagasitulekumatšis raske võidu

Elu24
Copy
Šveitsi tennisetäht Roger Federer naasis 13-kuuliselt võistluspausilt võidukalt.
Šveitsi tennisetäht Roger Federer naasis 13-kuuliselt võistluspausilt võidukalt. Foto: Samer F Rejjal / HANDOUT by beIN Sports/EPA/Scanpix

Pärast 13-kuulist võistluspausi oma esimest turniiri mängiv 20-kordne slämmivõitja ja maailma viies reket Roger Federer naasis Doha turniiril võidukalt, kui alistas kolmapäeval raskes mängus briti Daniel Evansi (ATP 28.) 7:6, 3:6, 7:5.

Tuleb tunnistada, et tagasitulekumänguks sattus 39-aastasele Federerile üsna tõsine vastane. Tänu matši viimase geimi võitmisele sai Federer küll murded tasa, aga enne seda oli servimurre õnnestunud vaid Evansil teises setis seisul 2:1.

Esimeses setis oli Evansil ainus murdepall seisul 4:4 ning tema jõudis ka tie-break’is esimesena settpallini (6:5), aga seejärel oli Federeril kolm settpalli, millest ta viimase realiseeris seisuks 10:8. Teises setis sai otsustavaks üks servimurre ja kolmandas oli taas Briti tennisistil esimesena võimalus Federeri pallingul geim kätte saada (kaks murdepalli seisul 3:3), kuid siis teenis šveitslane seisul 5:4 murdepalli, mis oli ühtlasi ka matšpall. Kuigi avanenud võimalus jäi kasutamata, siis seisul 6:5 võttis Federer murde ikkagi ära ja võitis.

Roger Federeri (pildil) tagasituleku kohtumine Daniel Evansiga polnud veteranmängijale kergete killast. 
Roger Federeri (pildil) tagasituleku kohtumine Daniel Evansiga polnud veteranmängijale kergete killast. Foto: Paul Zimmer via www.imago-images.de/imago images/Paul Zimmer/Scanpix

Federeri serv töötas hästi – 13 ässa, ei ühtki topeltviga, esimese servi protsent 68 ja esimeselt servilt võidetud punkte 79%. Evansil olid kõik need näitajad kehvemad, ehkki murdepalle realiseeriti võrdselt: neljast üks. Punktidega oli Federer parem 116:112. 

Kuna Federer oli esimese ringis vaba, siis veerandfinaalis kohtub Šveitsi igiliikur grusiini Nikoloz Basilašviliga (ATP 42.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles