Endine Saksa tippsuusataja: Bolšunovil puudub austus kaassportlaste vastu

Elu24
Copy
Venemaa suusakuulsus Aleksandr Bolšunov.
Venemaa suusakuulsus Aleksandr Bolšunov. Foto: Philipp Guelland/Epa/Scanpix

Endine Saksamaa tippsuusataja Jochen Behle kommenteeris Saksa Eurospordile antud intervjuus Venemaa suusatähe Aleksandr Bolšunovi käitumist pühapäeval lõppenud Oberstdorfi MMil. 

Paarissprindi finišis ei läinud Bolšunov kolmandana lõpetanud paarilise Gleb Retivõhhi juurde, vaid jättis kaaslase üksi lumele lebama. Bolšunov oli Retivõhhi rajale lähetanud juhtpositisoonil. 

Aleksandr Bolšunov (keskel) võitluses Johannes Hoesflot Klaeboga Oberstdorfi MMi meeste 50 km finišisirgel 
Aleksandr Bolšunov (keskel) võitluses Johannes Hoesflot Klaeboga Oberstdorfi MMi meeste 50 km finišisirgel Foto: Emmi Korhonen via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva/Scanpix

Pühapäeval murdis venelane 50 kilomeetri distantsi finišisirgel võitluses parema positsiooni pärast norralase Johannes Høsflot Klæboga suusakepi ning lõpetas taas pronksikohal. Hiljem Klæbo diskvalifitseeriti ning Bolšunov sai hõbemedali. Norra esitas FISile Klæbo diskvalifitseerimise pärast appellatsiooni. 

«Ta on ise süüdi, kui ta seliseid vigu jätkuvalt teeb. Kahjuks liiga sageli ei näita ta austust teiste sportlaste vastu. Pronks on alati medal,» vahendas sport-express.ru sakslase sõnu.

Endine Saksa suusatipp Jochen Behle.
Endine Saksa suusatipp Jochen Behle. Foto: imago sportfotodienst via www.imago-images.de/imago images/Gerhard König

«Ma mõistan tema maratonifinišis valatud pisaraid. Mõnikord häirib teda see, et ta ei suuda üksi Norra murdmaasuusatamise ülekaalu vastu saada.»

Kas vihapisarad? Aleksandr Bolšunov puhkes pärast MMi maratonifinišit nutma.
Kas vihapisarad? Aleksandr Bolšunov puhkes pärast MMi maratonifinišit nutma. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles