Saksamaa vutikoondises seisab ees võimuvahetus

Elu24
Copy
Saksamaa jalgpallikoondise kauaaegne peatreener Joachim Löw paneb pärast EMi ameti maha.
Saksamaa jalgpallikoondise kauaaegne peatreener Joachim Löw paneb pärast EMi ameti maha. Foto: via www.imago-images.de/imago images/ActionPictures

Sakslane Joachim Löw teatas, et paneb Saksa jalgpallimeeskonna peatreeneri ameti pärast eelseisva suve Euroopa meistrivõistlusi maha.

Alates 2006. aastast Mannschafti juhendanud 61-aastasel Löwil oli leping 2022. aastani, kuid mees otsustas ennetähtaegselt ametist loobuda. 

Vaatamata sellele on Löw, kelle suurimaks saavutuseks jääb kahtlemata Saksa vutisatsi viimine maailmameistriks 2014. aasta jalgpalli MMil Brasiilias, täis tahet ja motivatsiooni väärikalt esineda 2021. aasta EMil. 

«Mul on energiat ja auauhnust viia töö auga lõpuni. Annan endast parima, et fännid jääksid turniirga rahule. Tean, et meeskond mõtleb samamoodi,» ütles Löw Saksamaa jalgpalliliidu teadaandes. 

Saksamaa on 2021. aasta vuti EMi üks soosikustest. Üldisest eduloost hoolimata hakkasid fännide ja Löwi suhted jahenema pärast seda, kui 2018. aasta MMil ei saanud valitsev maailmameister alagrupist edasi. Kindlasti on fännidel meeles ka inetu 0:6 kaotus Hispaaniale Rahvuste liigas möödunud aasta lõpust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles