RÕÕMSAD PILDID Rasket haigust põdev Selma Blair tegi krapsaka jalutuskäigu

Elu24
Copy
Selma Blair.
Selma Blair. Foto: RGLA/Broadimage/Scanpix

Hollywoodi näitleja Selma Blair (48) tunnistas paar aastat tagasi, et põeb hulgiskleroosi. Mõne aja eest röövis raske haigus naiselt suisa juuksed, kuid hiljutiste piltide järgi tundub ta tervis olevat nüüd parem kui varem!

Ühe lapse ema sattus kõmupiltnike kaamerasilma ette 4. märtsil. Selma nägu kattis mask ja ehkki tal oli kaasas kepp, siis tundus ta samm krapsakas!

Selma Blair
Selma Blair Foto: RGLA/Broadimage/Scanpix

Selmal on tagasi kasvanud juuksed, millest ta tunamullu raske haiguse tõttu ilma jäi. «Juuste kaotus ei häiri mind, aga kui mu kulmukarvad samuti välja kukuvad, siis räägin ma teist juttu,» tunnistas näitlejatar toona.

Blair andis avalikkusele enda haigusest teada 2018. aastal.

«Ma olen invaliid. Ma kukun vahel. Ma pillan asju. Mu mälu on ähmane. Minu vasak kehapool küsib juhiseid katkiselt GPSilt,» kirjutas ta toona Instagramis.

«Aga me teeme seda. Ma naeran ja ma ei tea tegelikult, mida ma täpselt teen, aga ma annan endast parima.»

Hiljem avaldas ta, et tegelikult on tal haiguse sümptomid olnud juba pikka aega. «Mul on see ravimatu haigus arvatavasti juba 15 aastat olnud. Ma tunnen kergendust, et ma vähemalt tean. Ja saan jagada,» tunnistas näitlejatar.

Selma Blair 2019. aastal.
Selma Blair 2019. aastal. Foto: Starmax/PA Images/Scanpix

Sclerosis multiplex ehk hulgiskleroos on krooniline, kogu elu kestev, peamiselt tuvastamata põhjustega, harvaesinev haigus, millele on iseloomulikud muutused kesknärvisüsteemi valgeaines, kirjutab Vikipeedia.

The National Multiple Sclerosis Society ehk ülemaailmse hulgiskleroosi kogukonna koduleht kirjeldab seda kui ootamatut ja halvavat kesknärvisüsteemi haigust, mis paiskab segi teabevahetuse aju ja keha vahel. Haiguse põhjus on teadmata.

Selma Blair on mänginud sellistes kuulsates filmides nagu «Arukas blondiin», «Julmad mängud», «Hellboy» ja «Pühitsetud armastus». 

Näitlejataril on kooselust moelooja Jason Bleickiga kaheksa-aastane poeg Arthur Saint Bleick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles