AHNUS AJAB UPAKILE ⟩ 41-aastane töötu mees kaebas tema ülalpidamisest keelduvad vanemad kohtusse

Elu24
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Töötu Faiz Siddiqui (41) väidab, et sõltub rahaliselt oma rikastest vanematest. Seetõttu otsustas mees vanemad kohtusse kaevata ja taotleda, et nad teda elu lõpuni ülal peaksid.

Siddiqui on Oxfordi ülikoolis õppinud advokaat, kelle Dubais elavad vanemad on viimased 20 aastat teda ülal pidanud.

Vanemad lasid pojal Londoni nooblis piirkonnas asuvas korteris tasuta elada. Samuti aitasid nad tal arveid maksta ja katsid ka kõik muud väljaminekud. Nüüd avaldasid nad soovi poja toetamine lõpetada, kirjutab The Sun.

Siddiqui juhtum on esimene omataoline ning võib edaspidi mõjutada kõigi Ühendkuningriigis elavate lapsevanemate õigusi. Mees usub, et tal on terviseprobleemide tõttu õigus vanematelt elatist nõuda ning et taotluse tagasilükkamine rikuks tema inimõigusi.

Siddiqui ema Rakshanda (69) ja isa Javed (71) annavad talle praegu veel üle 400 naelsterlingi ehk umbes 460 eurot nädalas. Nende advokaadi sõnul on vanemad poja tõttu juba kaua kannatanud ning ta tuletas meelde, et Siddiqui on töötanud varem väga tuntud advokaadibüroodes. Töötu on olnud mees alates 2011. aastast. 

Eelmisel aastal otsustas kohus, et Siddiquil puudub alus vanematelt igavest ülalpidamist taotleda, kuid mees kaebas otsuse edasi. 

2018. aastal kaebas Siddiqui kohtusse ka Oxfordi ülikooli. Ta taotles miljoni naela ehk 1,2 miljoni euro suurust kompensatsiooni selle eest, et ei saanud sealt piisavalt head haridust. Selle juhtumi lükkas kohus tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles