Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KOHUS ON OTSUSTANUD Britt peab maksma tütrele kummalisel põhjusel aastas 175 000 eurot elatist

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Briti kohus otsustas, et nelja-aastane tüdruk, kes käib ringi Louis Vuittoni käekotiga ja kelle esimene suusakostüüm maksis peaaegu 1200 eurot, saab edaspidi isa käest igal aastal 175 000 eurot elatist.

Tüdruku vanemad hakkasid raha pärast tülitsema, kui nende seitse aastat kestnud suhe purunes. Vaidlus raha üle viis nad lõpuks kohtusse.

Briti kohtu kõrgeima astme kohtunik otsustas, et multimiljonärist isa peab maksma endisele elukaaslasele umbes 175 000 eurot aastas, et katta tütre kasvatamisega kaasnevad kulud. Kuna laps on juba sünnist saati kandnud ainult disainerrõivaid, on väljaminek üpris suur. Lapse ema esitas kohtule selle tõestuseks ka hunniku disainerpoodidest pärit kviitungeid.

Naine ja paari nelja-aastane tütar kandsid kohtus ühesuguseid Louis Vuittoni käekotte.
Naine ja paari nelja-aastane tütar kandsid kohtus ühesuguseid Louis Vuittoni käekotte. Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Kohtuniku sõnul ulatub mehe varandus 233 miljoni euroni. Seetõttu peab ta maksma ka tütre õpingute eest, kirjutab The Mirror.

Kuid ka lapse ema ei jää pärast lahkuminekut tühjade kätega. Kohtuniku sõnul peab maksma mees endisele elukaaslasele 1,8 miljonit eurot uue eluaseme soetamiseks ja üle 100 000 euro sisustusega kaasnevate kulude katteks. Samuti peab ta soetama naisele iga nelja aasta tagant auto, mille väärtus on umbes 130 000 eurot.

Kohtunik lisas, et asjaosaliste nimesid paraku avaldada ei saa, aga nii mees kui ka naine olid 40-aastased.

Tagasi üles