VIDEO JA PILDID ⟩ Vene raketirünnak uputas Süüria naftarajatise metsikusse tulemerre

Elu24
Copy
Kütuseveokite ala põleb veel rünnakujärgsel hommikul.
Kütuseveokite ala põleb veel rünnakujärgsel hommikul. Foto: AP/Scanpix

Nädalavahetusel šokeerisid maailma kaadrid Süüriast, kus Vene üksused tegid oma viimase aja hävituslikuma rünnaku. Kuigi naftatööstust rünnati öösel, hukkusid ka mõned tsiviilelanikud.

Opositsiooniliste võitlejate kontrolli all olevas Põhja-Süürias mattus leekidesse mitu naftatöötlemistehast. Reedel toimunud raketirünnakute tagajärgedest levis sotsiaalmeedias palju videoid ja pilte.

Raketirünnak tabas ka kütuseveokite parkimisplatsi. Seal seisis umbes 30 kütuseveokit, mis plahvatasid ja saatsid taeva poole tohutud tulekerad. Sealne nafta on mujalt Süüria aladelt kohale smugeldatud ning läheb kohalikesse rafineerimistehastesse.

Eri andmetel hukkus kolm kuni viis tsiviilisikut, kes rajatistes töötasid. Viga sai veel 24 inimest. Päästeorganisatsioon Valgekiivrid kustutas leeke ka järgmisel päeval.

Al Arabiya teatel lasti Tochka ballistilised raketid lendu sõjalaevadelt Vahemere rannikul. Esimestel tundidel küll arutleti tuliselt, kust raketid pärinevad, kuid hommikul veeti sündmuskohalt minema ka Vene Tochka raketi tõukur. Samuti on videotel näha plahvatusi, mis meenutavad keelatud Smerchi rakettide kobarpommide tagajärgi.

Kuigi see Aleppo provintsi osa on sarnaselt teiste piirialadega Türgi kontrolli all, ei suudetud rünnakut kuidagi takistada ega sellele vastata. Rünnak andis karmi hoobi kohalikuks tarbimiseks ja nii autodele kui ka generaatoritele mõeldud kütuse tarnele.

Piirkonnas on praeguseks palju äärmuslikke relvarühmitusi. Siiski on sealsetesse laagritesse diktaator Bashar Al-Assadi võimu alt põgenenud sadu tuhandeid süürlasi, kes ei soovi kodumaalt lahkuda, kuid ei julge ka režiimi aladele tagasi kolida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles