Roger Federer teeb käesoleval nädalal kauaoodatud tagasituleku: mu lugu kestab veel!

Elu24
Copy
Šveitsi tenniselegend Roger Federer Katari Exxon Mobil Open 2021 ATP meediapäeval.
Šveitsi tenniselegend Roger Federer Katari Exxon Mobil Open 2021 ATP meediapäeval. Foto: Paul Zimmer via www.imago-images.de/imago images/Paul Zimmer/Scanpix

Kauaaegne maailma esireket ja 20-kordne suure slämmi turniiride võitja Roger Federer naaseb pärast 13-kuulist pausi suurde tennisesse sel nädalal Doha turniiril ATP 250.

Viimati mängis Federer 2020. aasta Austraalia lahtisel, kus jäi poolfinaalis Novak Djokovicile alla.

«Tunnen, et minu lugu ei ole veel lõppenud. Loodan mängida taas heal tasemel parimate mängijate vastu, võita suuri turniire või vähemalt olla konkurentsis,» ütles Federer, kellele on Doha naasmiseks sobivaim paik. Just Dohas on ta võitnud kolm turniiri (aastail 2005, 2006 ja 2011) ning 26 mängu 29st. Viimati mängis Federer Dohas 2012. aastal. «Tulin siia esimest korda 2003. aastal ja olen alati nautinud siinset turniiri. Põnev on olla tagasi, näha taas kõiki mängijaid. Ootan juba igatsusega esimest matši.»

2020. aasta Australian lahtiste poolfinaalis alistas serblane Novak Djokovic Roger Federeri.  
2020. aasta Australian lahtiste poolfinaalis alistas serblane Novak Djokovic Roger Federeri.  Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Federer lisas, et teda üllatas hea mäng treeningutel, ent esialgu ta endale kõrgeid ootusi ei sea. «Vaatame, kuidas hakkab minema. Usun, et Wimbledoni ajaks jõuan tippvormi ja siis algab hooaeg minu jaoks tegelikult. Olen treeninud täisjõuga kolm nädalat ja enda tasemest üllatunud. Aga võistlus on siiski midagi muud,» rääkis tennisestaar.

Pausi ajal on Federeri mõlemad konkurendid Rafael Nadal ja Djokovic saanud veel ühe slämmiturniiri võidu.

«See, mida Novak ja Rafa on viimasel ajal teinud, see on täiesti eriline. Ka nemad ei ole ju enam 25-aastased. Tundub, et nad on endiselt tippvormis, aga ma muretsen rohkem enda mängu ja tervise pärast,» ütles šveitslane.

Federeri sõnul ei tee opereeritud põlv talle enam valu. «Ma tean, et põlve seisukorrast sõltub minu tagasituleku edukus. Tean, et on haruldane naasta peaaegu 40-aastasena pärast nii pikka pausi. Ei arvanud, et see nii kaua aega võtab, aga otsustasime koos oma meeskonnaga kohe, et ei hakka kiirustama. Tähtis oli naasta valuvabalt, et saaksin taas nautida mängu,» ütles Federer. 

Sel aastal 40-aastaseks saav Šveitsi tenniselegend Roger Federer: tähtits on naasta valuvabalt.
Sel aastal 40-aastaseks saav Šveitsi tenniselegend Roger Federer: tähtits on naasta valuvabalt. Foto: Paul Zimmer via www.imago-images.de/imago images/Paul Zimmer/Scanpix

Šveitsi tenniselegendi tee ei saa olema kerge. Kuigi teisena asetatud mängijana on ta avaringis vaba, ootab teda teises ringis üsna tõsine vastane – kas maailma 28. reket Daniel Evans (Suurbritannia) või 54. reket Jeremy Chardy (Prantsusmaa). ATP 250 turniiri kohta on Doha võistlus väga kõrgel tasemel, sest seal osaleb kolm esikümne mängijat ja kokku seitse mängijat tennisistide esikahekümnest. Esimesena on asetatud maailma neljas reket Dominic Thiem (Austria) ja kolmandana äsja Rotterdamis turniiri võitnud Andrei Rublev (Venemaa). Ka nemad on avaringis vabad, vahendas Tennisnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles