LÄKS LIIGA KAUGELE? ⟩ Šoti modell hakkas promopildile jäetud kriitika pärast lausa värisema

Elu24
Copy
Šotimaalt pärit Emily Hawthorne postitas Instagrami foto, millega promos kohalikku sushirestorani.
Šotimaalt pärit Emily Hawthorne postitas Instagrami foto, millega promos kohalikku sushirestorani. Foto: Emily Hawthorne / SWNS.COM/Scanpix

Emily Hawthorne on 20-aastane Šotimaalt pärit modell, kellel on sotsiaalmeedias pea 10 000 jälgijat. Veebruari alguses promos Emily oma fännidele ühte suširestorani, mis jagas paar päeva hiljem sama fotot ka oma Instagrami kontol. Viimase alla jäetud kommentaare nähes hakkas aga Emily lausa värisema. 

Šotimaal elav Emily pani 7. veebruaril Instagrami pildi, millega reklaamis Edinburghi suširestorani. Kaks päeva hiljem jagas sama fotot oma kontol ka suširestoran, kuid tundub, et netikiusajatele jäi ette noore naise riietus kaunil fotol.

Paljastavas kleidis oma elutoas sušit nautinud Emily lootis pildiga näidata, et toona veel eelseisvat sõbrapäeva saab pandeemia ajal veeta turvaliselt ja lõbusalt ka kodus, vahendab eastlothiancourier.com. Tulemus oli oodatust hoopis teistsugune.

Suširestorani Instagrami postituse alla jäeti väidetavalt palju halvustavaid kommentaare, mis Emilyt šokeerisid. «Juhtusin kommentaare lugema, kui läksin vaatama, kuidas fotol läheb, ja kõik need alatud asjad, mida minu kohta öeldi, olid šokeerivad,» kirjeldas Emily kommentaaride avastamist.

«Ma füüsiliselt värisesin, mul tuli paanikahoog peale,» tõdes Emily, kes tahtis selle peale enda konto ära kustutada. Emily tunnistas, et paljastava kleidi kandmise eest kriitika saamine tuletas talle meelde kooliaega, mil teda kiusati. Koolikiusamise ohvrina pidi Emily teismelisena isegi keskkooli vahetama. 

«Olin kiusamise pärast depressioonis, endast väljas ja iseendale ohtlik. Tänapäeval seisneb kiusamise ohvriks langemise tragöödia selles, et kui mõnitamine koolis lõppeb, liigub see edasi internetti,» nentis Emily kurvalt.

Šotlanna tõi näiteks selle, et tema koolikaaslased tegid Emily Facebooki kontost kuvatõmmiseid, töötlesid neid ja postitasid need Twitterisse, kus neid kohutavate asjadega võrreldi. Koolikiusamine muutus lõpuks nii karmiks, et Emily jättis 15-aastaselt kooli pooleli. Aasta hiljem liitus ta Šoti modelliagentuuriga ja 2018. aastal jõudis ta Miss Ediburghi iludusvõistlusel finaali. 

Nüüd taas netikiusamise ohvriks langenud Emily paneb kõigile südamele, et me oma vaimse tervise eest hoolt kannaksime ja sotsiaalmeedias üksteise vastu lahked oleksime. Juhtunu juures pidas aga noor neiu kõige hirmutavamaks seda, et enamiku jubedaid kommentaare jätsid tema pildi alla naised. «Mulle õpetati, et naised peavad üksteist toetama. Seega oli jube näha selliseid naiste jäetud karme kommentaare.»

Netikiusajate käitumist kritiseeris ka suširestoran, kes on praeguseks halvustavad kommentaarid ära kustutanud. Naistest koosnev turundusmeeskond tegi juhtunu kohta sama postituse alla ka ühise avalduse. «Soovime väljendada lootust, et naised saavad sel raskel ajal oma kodus einestada, riietudes nii, nagu neil on mugav, ilma et nad saaksid hukkamõistvaid või halvustavaid kommentaare.»

Kohaliku meediakajastuse järel on suširestorani postituse alla ilmunud ka värskeid toetajaid, kes on nüüd toidukoha suured fännid. Samuti on paljud toetanud Emilyt ja tõdenud, et nüüdseks kustutatud kommentaarid olid rõvedad.

Emily enda Instagrami kontole postitatud fotole on jäetud 52 kommentaari, mis on kõik väga positiivsed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles