Fenkii nihutab muusikavideote piire

Raadio Elmar
Copy

Fenkii esinejanimi on tuletatud väikesest kõrberebasest, keda võib hüüda ka fennekiks. Kui Fenkiil oleks pisutki pikemad juuksed, näeksime, et tegemist on punapeaga ja sarnanus selle kõrbeelanikuga olemas. Aga miks ta tuli Elmar LIVE tegema Eesti hokikoondise särgiga ning miks laulu «67» videot saab võrrelda «Tenetiga», rääkis uus kuum artist raadio Elmar hommikuprogrammis.

Eesti hokikoondise võistlusvormi eritellimusel särk oli Fenkiil seljas seepärast, et laulu «67» muusikavideo on filmitud osaliselt Tondiraba jäähallis. Tema ja hokikoondise koostöö on kestnud juba aastaid ja see tundus olevat hea võimalus neid veelgi toetada ja nii küsis ta endale nimelise särgi. Hetkel töötab Fenkii ka Eesti naiste hokikoondisest rääkiva dokumentaalfilmiga «Silver Heels», nii et kokkupuutepunkte selle spordialaga on mitmeid.«Jäähoki on mõnus mäng ja ma loodan, et see Eestis vaikselt kasvab,» selgitas laulja. 

Fenkii külas raadios Elmar
Fenkii külas raadios Elmar Foto: Raadio Elmar

Muusika tegemisega alustas Fenkii juba aastaid tagasi umbes üheteistkümnesena, kui ta mängis trumme ja tegi pea viis aastat koos sõpradega bändi. Siis oli väike paus, pärast mida ostis ta kitarri otsustas hakata viljelema Ed Sheerani stiilis muusikat. Mõne kaveriga see projekt piirdus ja tekkis taas paus. «Eelmisel aastal otsustasin, et minu aeg on käes, teen muusikat eesti keeles ja siin ma olen!» rõõmustas Fenkii oma saavutuse üle.

Laulu «67» video kõige pöörasema osa idee tekkis juhuslikult kontoris mõtteid vahetades. Keegi viskas õhku mõtte: «Paneme sind bussi katusele!» Ise videotootmisfirmas produtsendina töötades hakkas Fenkii uurima, kas see oleks üldse võimalik ja selgus, et on! Praegusel ajal ei näe Fenkii mõtet laulu ilma videota üldse välja anda. «Sama huvitav on teha videot kui kui muusikat välja mõelda. Vaatan isegi podcaste YouTube'is, mitte ei kuula. Seal ei toimu midagi, aga hea on vaadata, kuidas inimesed räägivad," selgitas videomaailmaga sina peal olev artist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles