Indias tappis võitluskukk omaniku

Inna-Katrin Hein
Copy
Kukevõitlus Indias. Pilt on illustreeriv
Kukevõitlus Indias. Pilt on illustreeriv Foto: STR/EPA/Scanpix

India lõunaosas Telangana osariigis Lothunuris tappis võitluskukk ta jala külge kinnitatud noaga omaniku, pussitades teda kubemesse.

Omanik hakkas põgenenud kukke püüdma, kui lind teda ründas. Raskelt vigastatud mees viidi haglasse, kuid ta kaotas liiga palju verd ja ta ei jäänud ellu, teatab bbc.com.

Telangana osariigi politsei otsib nüüd neid 15 võitluskukeomanikku, kes osalesid oma lindudega ebasaduslikul kukevõitlusel. Tabamisel esitatakse neile süüdistus ebaseadusliku kukevõitluse korraldamises, kihlvedudes ja inimese surma põhjustamises.

Omaniku tapnud kukk võeti kinni, viidi politseijaoskonda ja sealt edasi kodulindude farmi, kus ta on eraldi, kuna võitlus on teinud ta agressiivseks. Politseiuurimine näitas, et kuke ühe jala küljes oli seitsmesentimeetrise teraga nuga, mis sai ta omanikule saatuslikuks.

Politseinik B Jeevani sõnul arutatakse ebaseaduslikku kukevõitlust ja mehe hukkumist kohtus ning kukk võidakse tuua kohtusse kui kukevõitluse tõend ja tunnistaja.

Indias on alates 1960. aastast kukevõitlus seadusega keelatud, kuid maapiirkondades elavate inimeste seas on seni populaarne panna kukkesid üksteise vastu võitlema. Eriti populaarne on see hindu festivali Sankranti ajal.

Tegemist ei ole esimese korraga, mil Indias on võitluskukk omaniku tapnud. Möödunud aastal hukkus Andra Pradeshi osariigis mees, kellele kukk lõi noa kaela. Intsident leidis aset, kui omanik oli koos kukega minemas kukevõitlusele.

Indialased näitamas enne kukevõitlust oma kukki. Pilt on illustreeriv
Indialased näitamas enne kukevõitlust oma kukki. Pilt on illustreeriv Foto: Anupam Nath/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles