Tšellist Silvia Ilves ei kavatsegi maski kanda: las ma siis olla ühiskonna must lammas (7)

Elu24
Copy
Tšellist Silvia Ilves.
Tšellist Silvia Ilves. Foto: Eero Vabamägi

Tuline maskikandmise teema köidab ka avaliku elu tegelasi, sealhulgas tšellist Silvia Ilvest, kes selle kohta Instagramis mõtteid jagas. Postitusest selgub, et muusik jääb oma tõekspidamistele kindlaks ja kannab maski äärmisel vajadusel vaid tööl. 

«Hingamine on KURITEGU, TERVIST KAHJUSTAV tegevus. HÄBENEGE hingamist. Mina loll aga seda ei häbene,» kirjutab tšellist Silvia Ilves Instagramis. Ta ütleb, et ei kavatsegi maski kanda ja teeb seda formaalsuse ning solidaarsuse mõttes vaid tööl. «Las ma siis olla ühiskonna must lammas, las ma kaotan fänne, see on mõistetav,» räägib muusik.

Ilves loobub hea meelega «eeskujuliku kodaniku tiitlist», millega tema sõnul Eestis maskikandjaid tunnustatakse. Seda olukorda nimetab ta absurdseks.

Muusik meenutab nõukogude aega, kui tema lähedane vallandati, sest viis laululapsed kirikusse laulma. «Usk oli keelatud, usk oli rahvale kahjulik. Piibli omamine oli karistatav. Praegu on religioon veel lubatud, aga selle eest on maskita hingamine karistatav,» kirjutab Ilves hämmeldunult.

Muusiku sõnul ei väida ta, et teisti arvajad on halvemad, sest ka tal endal on sõpru, kes maskikandmist pooldavad. «Õnneks elame ju demokraatlikus riigis, ning see on minu probleem, et praegust olukorda teisiti näen,» tunnistab ta. Ilves rõhutab, et seisukoha avaldamine pole kuritegu. Ta usub, et maski peaksid kandma vaid haiged, mitte terved.

«Kurb on, kuidas viirus levitab rohkem tüli inimest vahel, kui viirust ennast,» kirjutab muusik, kelle sõnul on sellist sõdimist kurb vaadata. «Uksest ja aknast hõõrutakse seda teemat nina alla ning nüüd juba ka avalikes kohtades. Tahan maale minna elama!» sõnab ta.

Kui kedagi tema teravad seisukohad häirivad, siis palub Ilves neil anda talle ja ta lastele maakodu, et neil oleks koht, kus pilli mängida ja kodukontserte anda. «Tunnen, et korteris elamine ning uudiste rahe all ägisemine nõrgestab ning imab vaikselt elu elamise isu,» kirjutab muusik. Maal elades oleks tema arvates elu muretum.

«Pole vaja uudiste lugemisega end ärritada, nutiseadme külge end aheldada, mis on lausa kohustuslik praegusel ajal, mil inimesed on tulevikuta,» paneb Silvia jälgijatele südamele. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles