VIDEO ⟩ Madin Rocca al Mares: maskita poodi läinud mehe taltsutamiseks oli vaja politseid ja gaasi (46)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Kähmlus kaubanduskeskuses.
Kähmlus kaubanduskeskuses. Foto: Kuvatõmmis videost

Täna lõunal tekkis Tallinnas Rocca al Mare keskuses terav vastasseis turvatöötajate ja mehe vahel, kes keeldus kandmast maski. Keskuse juhi sõnul jäi selles olukorras isegi politsei autoriteedist väheks.

Rocca al Mare keskuses butiiki pidav naisterahvas rääkis venekeelsele uudisteportaalile Limon, et nägi pealt, kuidas ostukeskusesse maskita sisenenud mees peeti ukse juures kinni. Kuigi talle pakuti tasuta maski, keeldus ta seda ette panemast. Seejärel väänati mees pikali ja ta käed pandi raudu.

Naine olevat politseinikelt küsinud, miks nii tehti. Talle olevat öeldud, et põhjus oligi selles, et mees ei kandnud maski. Rocca al Mare keskuse juht Kristjan Maaroos ütles Elu24-le, et olukord oli pigem seotud üldise korrarikkumise kui maskikandmise kontrolliga. «Kuna meil on kontroll uksel, siis juhtus see sissepääsu juures, aga samamoodi oleks see võinud juhtuda ükskõik kus mujal, kui selline käitumine on,» arvas Maaroos.

Keskuse juhi sõnul on see tavaline, et kui klient turvameeskonnale vastu hakkab, kutsutakse kohale politsei. «Paraku antud juhul jäi ka politsei autoriteedist väheks,» möönis Maaroos, kes nimetas seda kahetsusväärseks juhtumiks.

Lääne-Harju politseijaoskonna politseileitnant Pirko Pärila kinnitas Limonile, et politsei sai väljakutse kella ühe ajal päeval, kuna ostukeskuses oli tekkinud konflikt. Pärila teatel ei soovinud 34-aastane mees panna ette maski ega katta oma nägu, mistõttu keelasid turvatöötajad tal kauplustesse siseneda.

Seepeale muutus mees agressiivseks ning tõukas ja lõi turvamehi, kes olid sunnitud kasutama gaasi. Politsei viis maskivastase mehe jaoskonda selgitusi andma.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles