Mis saab Eesti Laulu suurest finaalist, kui siseruumides üritusi pidada ei tohi? (2)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Eesti Laul teine poolfinaal. Suured Tüdrukud/Dagmar Oja, Kaire Vilgats.
Eesti Laul teine poolfinaal. Suured Tüdrukud/Dagmar Oja, Kaire Vilgats. Foto: Raul Mee

Valitsus teatas täna, et peatab märtsi lõpuni siseruumides avalike ürituste korraldamise. Mis saab uute piirangute valguses Eesti Laulu suurest finaalist, mille toimumiseni on jäänud veidi üle nädala?

Peaminister Kaja Kallas teatas täna hommikul, et kinoseansse, teatrietendusi, kontserte ja teisi avalikke üritusi lähiajal siseruumides toimuda ei tohi. Küll aga võiks muusikasõusid teoreetiliselt korraldada õues, kui publikuks oleks kuni kümneliikmelised rühmad.

Ükski neist reeglitest ei puuduta aga otseselt 6. märtsil toimuvat Eesti Laulu finaalsõud, kuna sinna tänavu piletimüüki ei toimu ja pealtvaatajaid ei lubata, mistõttu pole tegemist avaliku üritusega. Seda kinnitab ka terviseamet.

«Vaatamata sellele, et tegemist pole avaliku üritusega, tuleb kinni pidada ohutusmeetmest. Need kehtivad igal pool, olenemata kokkusaamise vormist,» kommenteeris suure muusikaürituse toimumist terviseameti kommunikatsioonispetsialist Kirsi Pruudel.

Korraldajatel ja osalejatel soovitatakse kanda maski, pesta käsi ning vältida mittevajalikke kontakte. Haigena tuleb loomulikult püsida kodus.

Eesti Laulu korraldustiim sai tunda nii telepubliku kui ka terviseameti kriitikanooli, kui nädal tagasi esimeses poolfinaalis vilistati kaamera ees koroonareeglitele: osalejad ei kandnud maske ning olid omavahel tihedalt koos.

Eesti Laulu esimest poolfinaali kritiseeriti, kuna maskideta osalejad olid kaamera ees liiga tihedalt koos.
Eesti Laulu esimest poolfinaali kritiseeriti, kuna maskideta osalejad olid kaamera ees liiga tihedalt koos. Foto: Remo Tõnismäe

Eelmisel laupäeval toimunud teise poolfinaali ajaks oli olukord muutunud ning green room'i jäetud vaid kollektiivide solistid, kes tublisti maski kandsid. ERRi turundus- ja müügiosakonna juhataja Pille-Mai Helemäe ei osanud täna veel öelda, kas ja milliseid lisameetmeid võetakse kasutusele suures finaalsaates. Uute piirangute valguses vaadatakse aga saatega seotud plaanid üle, kinnitas Helemäe.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles